Το έτος 2020 αποτυπώθηκε στην μνήμη όλων μας σαν το χειρότερο, της μέχρι τώρα ζωής μας, και όχι άδικα! Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αναστατώθηκαν οι ζωές του παγκόσμιου πληθυσμού, ήρθαν τα πάνω κάτω στις οικονομίες και γενικά άλλαξε η ροή των πραγμάτων.

Με την ανατροπή δεδομένων, αυτονόητων και αναμενόμενων, το έτος αυτό επεσήμανε τα σημαντικά της ζωής μας και ώθησε την κοινή γνώμη σε μια αναθεώρηση των προτιμήσεών της. Οι τάσεις προσαρμόστηκαν στα νέα στοιχεία και οδήγησαν τον κόσμο σε νέα μονοπάτια.

Έτσι λοιπόν κι εμείς, διακρίναμε πώς διαμορφώθηκαν όλα αυτά παρατηρώντας τις ενέργειες του αναγνωστικού μας κοινού και θα σας παρουσιάσουμε, με βάση τα στατιστικά μας στοιχεία, πώς εξελίχθηκε αυτό το δύσκολο έτος.

Ιανουάριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στο 10 στα 10 με τον Χάρη Βαρθακούρη και στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: ιωάννης βουγιουκλάκης και docuventa.

Ξεκάθαρα η αρχή του χρόνου μας βρήκε χαλαρούς, με το βλέμμα στραμμένο σε ανθρώπους των τεχνών και του πολιτισμού. Η επισκεψιμότητα αυτόν τον μήνα παρουσίασε, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, αύξηση της τάξεως του 24%. 

Φεβρουάριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο 10 στα 10 με τον Δημήτρη Τοπαλίδη.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: ιωάννης βουγιουκλάκης και αιας σκλαβουνος.

Ο μήνας αυτός ήταν κρίσιμος αφού τότε άρχισε να συζητιέται ο νέος ιός, που σιγά σιγά θα καταλάμβανε τον πλανήτη. Προφανώς και υπήρξε πτωτική τάση στην επισκεψιμότητα, η οποία άγγιξε το -22%, αφού το κοινό στράφηκε στην ειδησεογραφία. Ωστόσο, μαζί με τον φονικό ιό, οι αναζητήσεις που απέδωσαν τα μέγιστα αφορούν ένα έγκλημα. 

Μάρτιος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Trea: Οι μοναδικές χειροποίητες τσάντες που ήρθαν για να μείνουν.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δεσπω διαμαντιδου και αιας σκλαβουνος.

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας που ο όρος lockdown ακούστηκε πρώτη φορά και δεν φανταζόμασταν τι σήμαινε μέχρι που εφαρμόστηκε. Οι τέχνες και ο πολιτισμός άρχισαν να πλήττονται και το αναγνωστικό κοινό άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του σε θέματα μακριά από τον απεχθή ιό που μας μπουντρούμιασε από το πουθενά. Με άλλα λόγια υπήρξε άνοδος στην επισκεψιμότητα γύρω στο 24%.

Απρίλιος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Carl Tanzler (Μια ανατριχιαστική ιστορία αγάπης).

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: μαρίκα νέζερ και βειζαδε καταγωγη.

Ο Απρίλιος βρήκε ολοένα και περισσότερους έγκλειστους, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μύριζε φόβο και απειλή. Δεν μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στις ιστορίες με θέμα το έγκλημα αλλά η θετική πορεία μας που έφτασε το +35%, σε σύγκριση πάντα με τον προηγούμενο μήνα.

Μάιος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Αντώνης Δαγκλής (“Ο δολοφόνος με το πριόνι”).

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δέσπω διαμαντίδου και αιας σκλαβουνος.

Ο Μάιος σαν μήνας έδωσε το πράσινο φως σε κάποιους για να βγουν και πάλι στην ενεργό δράση, ωστόσο η νέα πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι δύσκολη με τις αναζητήσεις να στρέφονται και πάλι στα ίδια ζητήματα με τον Μάρτιο. Προς μεγάλη μας έκπληξη, μιας και δεν είμαστε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, συνεχίσαμε να παρουσιάζουμε άνοδο κι αυτή τη φορά ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο με το +46%. 

Ιούνιος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δέσπω διαμαντίδου και docuventa.

Τον Ιούνιο μόνο και μόνο στην ιδέα ότι ήρθε καλοκαίρι, άλλαξε η διάθεση όλων. Είναι η πρώτη φορά μετά από μήνες που δεν μας βρίσκουν στις μηχανές αναζήτησης από θέματα που αφορούν εγκλήματα και άσχημες ιστορίες. Το συναρπαστικό όμως είναι ότι από τον Ιούνιο και μετά ο Φωτόπουλος έχει καθημερινά “επισκέπτες”… Η αύξηση που σημειώθηκε ήταν μόλις +16% αλλά καθόλου αμελητέα.

Ιούλιος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Οι Σατανιστές της Παλλήνης

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δέσπω διαμαντίδου και docuventa.

Αυτός ο μήνας ήταν για εμάς από τους πιο δύσκολους καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος αναγκαστήκαμε να κάνουμε παύση εργασιών η οποία διήρκεσε αρκετά παραπάνω από το προβλεπόμενο. Όπως ήταν φυσικό, τα πράγματα δεν έμειναν απλά στάσιμα αλλά καταρρακώθηκαν με μείωση της επισκεψιμότητας κατά 51%. 

Αύγουστος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: μαρίκα νέζερ και κωστας φωτοπουλος.

Ο Αύγουστος ήταν μηδενικός σε παραγωγή υλικού και όλη η επισκεψιμότητα προήλθε από τις αναζητήσεις. Ο Φωτόπουλος, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αποτέλεσε θέμα-σταθμός για εμάς, οπότε ήταν αναμενόμενη η τάση αυτή. Η ελεύθερη πτώση αυτόν τον μήνα μας προσγείωσε στο -75%. Μια προσγείωση ανώμαλη που έπρεπε να γίνει πια διπλή προσπάθεια για να καλυφθεί.

Σεπτέμβριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στo Ιστορίες για αγρίους: Υπόθεση Ομηρείας Σορίν Ματέι και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: μαρίκα νέζερ και φωτοπουλος θανατοποινιτης.

Ο Σεπτέμβρης, όπως κάθε χρόνο, μας βρίσκει να λέμε “τα κεφάλια μέσα”, μόνο που αυτή τη χρονιά κάτι τέτοιο, με τις συνθήκες που επικρατούσαν λόγω του Covid, δεν λεγόταν και με μεγάλη ευχαρίστηση. Αρνητισμός και ψυχρότητα, ένα ψυχολογικό μούδιασμα για το τι μέλλει γενέσθαι που αντικατοπτρίζεται στα κορυφαία θέματα του μήνα, 2 εγκληματίες.

Παρόλα αυτά, για εμάς αυτός ο μήνας σήμανε την επάνοδό μας αφού καταφέραμε στα μισά του να ξεκινήσουμε και πάλι να παράγουμε. Και ναι, απέδωσε όπως έπρεπε, με +263%!

Οκτώβριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στο Ιστορίες για αγρίους: Το φρικτό έγκλημα των αδερφών Papin και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: λουλα αναγνωστακη και φωτοπουλος θανατοποινιτης.

Ο διάχυτος τρόμος στην ιδέα του 2ου lockdown, δεν θα μπορούσε να επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Οι ιστορίες για αγρίους εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στο κλίμα της εποχής και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τις τρομακτικές ιστορίες. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε και πάλι η στροφή προς την ειδησεογραφία, η ιστοσελίδα μας κρατήθηκε ξανά σε υψηλά επίπεδα, υψηλότερα κατά 64% από τον Σεπτέμβρη.

Νοέμβριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στην αρχική μας σελίδα docuventa.gr και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δεσπω διαμαντιδου και διασκεδαστικα παιχνιδια για παιδια.

Ο Νοέμβρης μας ανάγκασε να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. Το 2ο lockdown ήταν πιο σκληρό από το πρώτο και τα παιδιά πλέον δεν πάνε στο σχολείο. Οι τάσεις στις αναζητήσεις είναι εμφανώς επηρεασμένες από το γεγονός ενώ οι νέες συνθήκες μας επηρέασαν κι εμάς ελαφρώς με -3% από τον Οκτώβρη. Αναμενόμενη η μείωση όπως ακριβώς έπεσε και το ηθικό μας για όσα μας περίμεναν από εκεί και πέρα.

Δεκέμβριος

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτόν τον μήνα παρατηρήθηκε στο Ιστορίες για αγρίους: Το τετραπλό φονικό στην Εκάλη και ο μυστήριος μπάτλερ και στο Ιστορίες για αγρίους: Κώστας Φωτόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης.

Οι χρήστες μας εντόπισαν τις περισσότερες φορές μέσω αναζήτησης με τους όρους: δέσπω διαμαντίδου και φωτοπουλοσ θανατοποινιτησ.

Το σκληρό πρόσωπο του Covid δεν έδειξε να μαλακώνει τον Δεκέμβρη, έναν μήνα που εξ ορισμού έχει καθιερωθεί ως εορταστικός και εύθυμος. Τα βλέμματα τράβηξαν και πάλι τα εγκλήματα, τα οποία μάλλον έχουν τόση πέραση επειδή αποσπούν την προσοχή από τον τρόμο της πραγματικότητας του σήμερα και την στρέφουν σε παρελθούσες καταστάσεις, που συνέβησαν σε κάποιον άλλον, όχι σε όλους, όπως με τον Covid. 

Ο Δεκέμβρης, μας άφησε με την πιο γλυκιά γεύση, παρόλα αυτά, σημειώνοντας την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που είχαμε ποτέ σε έναν μήνα, αφήνοντάς μας τον μποναμά του +118% και πλατιά χαμόγελα.

Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα μονιμοποιήσουμε αυτά τα χαμόγελα, τον παραγωγικό προβληματισμό, την αντικειμενική πραγματικότητα, την αλήθεια αλλά κυρίως, και πρώτα απ’όλα, την υγεία και την αγάπη…

Καλή χρονιά!

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς