Ο Δημήτρης Τοπαλίδης ανήκει στους ηθοποιούς που ποτέ δεν ανακοινώνει με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Ο Δημήτρης Τοπαλίδης μιλάει μέσα από το εξαιρετικό υποκριτικό του ταλέντο και την σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, κουβαλώντας κάτι από το ήθος των αστέρων του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ TOP 3

Ο Δημήτρης Τοπαλίδης έχει διανύσει πολλά και ουσιώδη χιλιόμετρα στην υποκριτική κούρσα. Τον έχουμε απολαύσει σε θέατρο, τηλεόραση, διαφήμιση, μεταγλωττίσεις και κινηματογράφο. Και ξέρετε κάτι; Ήταν παντού το ίδιο καλός!

Η αλήθεια είναι πως η περίπτωσή του με δυσκόλεψε αρκετά, ως και πολύ. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα top 3, όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσες πολλές αξιόλογες δουλειές. Ξεχώρισα λοιπόν τα ακόλουθα:

“ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ”

Ένα έξυπνο, άκρως χιουμοριστικό θεατρικό κείμενο, που μας θυμίζει πόσο αστείρευτη είναι τελικά η έμπνευση. Ο Δημήτρης Τοπαλίδης στον ρόλο του φιλότιμου, μα υπερβολικά αγχώδη Σταμάτη, ο οποίος είναι το αντίθετο του αδελφού του Γρηγόρη, καταφέρνει να σε κερδίσει αμέσως με την αμεσότητά του. Σημειώστε δε ότι σε ό,τι αφορά την σκηνοθεσία συνεργάζεται μαζί με την ταλαντούχα Μαρία Δεληκωνσταντίνου, η οποία και υπογράφει το κείμενο.

“ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ”

Δεν έχω ακούσει κάποιον ή κάποια στον οποίο δεν αρέσει αυτή καλογυρισμένη δραματική σειρά εποχής, που βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην σειρά που σκηνοθετεί αριστουργηματικά ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Δημήτρης Τοπαλίδης υποδύεται τον προύχοντα έμπορο Ανέστη και μας καθηλώνει με την ερμηνεία του.

“Η ΣΠΕΙΡΑ”

Ψιθυρίζεται ότι θα γίνει η θεατρική επιτυχία της χρονιάς, οπότε δικαιωματικά το έργο μπαίνει στην λίστα του top three. Ακούστηκε πως τόσο ο Τοπαλίδης όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί θα μας κάνουν να γελάσουμε μέχρι δακρύων.

Είμαι σίγουρη και ανυπομονώ να δω το έργο που υπογράφει ο Μάκης Αρβανιτάκης και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τοπαλίδης.

__________________________

Ο αγαπητός ηθοποιός Δημήτρης Τοπαλίδης βρήκε χρόνο για το δικό του 10 στα 10 και τον ευχαριστούμε πολύ!

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΠΑΛΙΔΗ

1.Ο ηθοποιός κυνηγάει τον ρόλο ή ο ρόλος τον ηθοποιό;

Συμβαίνουν και τα δυο. Πάντα ξεκινά με τον ηθοποιό να κυνηγά το ρόλο. Αφού τον πιάσει μετά αρχίζει να τον κυνηγά εκείνος.  Έπειτα όλα εξαρτώνται από την διαχείριση των ρόλων, αλλά και τη σωστή κρίση. Όταν μόνιμα σε κυνηγούν οι ρόλοι, συχνά είναι συγγενείς και καταλήγεις με λάθος διαχείριση πάνω σε κινουμένη άμμο και είναι ζήτημα χρόνου να σε καταπιεί. Η μανιέρα είναι ταυτόχρονα καλή και κακή. Χρειάζεται και αυτή τη σωστή διαχείρισή της, η μάλλον το σωστό χτίσιμο της

2.Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Θα ήθελα να ήταν ο Ιησούς Χριστός. Θα ήθελα να μάθω τη δική Του αλήθεια, πέρα από αυτή που υπάρχει στα βιβλία.

3.Καλύτερα ένας πρωταγωνιστικός ρόλος σε ταινία με κακό σενάριο ή κομπάρσος σε ταινία αριστουργηματική;

Σε μια ταινία με κακό σενάριο και σκηνοθεσία ένας νέος ηθοποιός είναι εύκολο να χαντακωθεί. Οπότε ΑΝ έχεις αποδείξει ήδη ποιός είσαι επάνω στη δουλειά σου, μπορεί να συγχωρεθεί ότι πήρες μια αποτυχία στο ενεργητικό σου. Προσωπικά, αν κάτι δεν μου αρέσει, δεν το κάνω.

4.Έχετε να φάτε πάνω από μήνα όταν ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι της ζωής σας. Ορμάτε στα πιάτα, όταν από κάπου ακούγεται μια φωνή: ”Hey, what’s on your mind boy? Έτσι και φας χάνεις το Oscar που ετοιμάζεται για σένα!” Πώς αντιδράτε;

Σε μια τέτοια υποθετική ερώτηση-περίπτωση, θα υπέθετα ότι δεν με βλέπει κανείς να βάζω κρυφά μια χούφτα κεφτεδάκια στην τσέπη και θα πήγαινα γραμμή για τον…Όσκαρ!

5.Συμπληρώστε την φράση: “Είμαι ο Δημήτρης Τοπαλίδης κι όταν έχω….”

…όταν έχω τα νεύρα μου, μη μου μιλάτε για κανένα μισάωρο. Ό,τι πείτε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.

6.Βρίσκεστε σε γνωστό στέκι όταν σας πλησιάζουν δύο δημοσιογράφοι με σκοπό να σας αποσπάσουν κάποια δήλωση. Δέχεστε με χαρά, όταν ξαφνικά διαπιστώνετε ότι σας έχουν μπερδέψει με άλλον συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;

Επειδή τέτοιες πλάκες μου αρέσει να τις κάνω κι εγώ, θα συνέχιζα το τρολάρισμα μέχρι να λυθεί η “παρεξήγηση”.

7.Ποιά είναι πιο ενοχλητική, η ανόητη απάντηση ή η ανόητη ερώτηση;

Η ανόητη ερώτηση.

8.Αν τα καρτούν μεταγλώττιζαν ανθρώπους, ποιό θα θέλατε να σας μεταγλωττίσει και γιατί;

Καρτούν ε; Θα ήθελα να με έκανε το μεγάλο καλό τζίνι. Γιατί σίγουρα θα είχα αρκετές έξυπνες χιουμοριστικές ατάκες.

9.Ας αντιστρέψουμε τους όρους! Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από σας. Τι θα κάνετε;

Εννοείς μια Αθήνα χωρίς κίνηση στους δρόμους; Εννοείς χωρίς τις μεγάλες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες; Εννοείς τράπεζες με πολλά λεφτά, αλλά χωρίς υπάλληλο να σου πει “περάστε έξω από τα ταμεία κύριε”; …χμ…

10.Ποιά από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο; (Οι απαντήσεις καμία κι όλες απορρίπτονται!)

Ομολογώ η δεύτερη. Είναι τόσες οι προσωπικότητες που πρέπει να επιλέξεις, ειδικά μιας ιστορίας σαν τη δική μας. Πλάτωνας, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Πυθαγόρας, Μέγας Αλέξανδρος, Όμηρος και τόσοι άλλοι με σοφία και αξιοθαύμαστο έργο.

Κοινοποιήστε
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."