Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, λίγο πολύ όλοι μας, κάνουμε μια ανασκόπηση στο έτος που έφυγε και βάζουμε στόχους για το έτος που έρχεται. Είναι αυτή η περίοδος που συνήθως παραδεχόμαστε τα λάθη μας (έστω στον εαυτό μας) και σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε για να μην επαναληφθούν. Θέτουμε ως στόχους τις αλλαγές εκείνες που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν την ζωή μας και θα βοηθήσουν στην εξέλιξή μας.

Τι είναι αυτό που στοχεύουμε συνήθως;

1. Οι σχέσεις

Πολλοί βάζουν στόχο την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αισθάνονται όσα συμβαίνουν γύρω τους. Επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες και υιοθετείται ένας νέος τρόπος ζωής.

Για να μην καταλήξετε το επόμενο έτος να αισθάνεστε απογοητευμένοι, μόνοι και αδικημένοι, ξεκινήστε με τις σχέσεις εκείνες που έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην καθημερινότητά σας. Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν συχνότερα είναι αυτοί που πρέπει να μας απασχολούν περισσότερο και ο ρόλος τους στην ζωή μας είναι μείζονος σημασίας για το νέο έτος.

2. Ο εαυτός

Η βελτίωση του εαυτού μέσα από καταστάσεις της χρονιάς που προηγήθηκε, είναι ένας στόχος που θέτουν αρκετοί από εμάς. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες που βιώνει ο καθένας, μόνο η κριτική ικανότητα και η λογική σκέψη θα επιφέρουν θετικές αλλαγές στην πορεία του, παρά τις αρνητικές καταστάσεις που στιγμάτισαν το παρελθόν.

Τα λάθη του χθες βοηθούν στην βελτίωση της αυτογνωσίας. Όλοι μας έχουμε κάνει, ακόμα και άθελά μας, κάτι δυσάρεστο. Σημασία έχει να το αναγνωρίσουμε και να το εμπεδώσουμε. Μάθετε από αυτό και γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας μέχρι σήμερα!

3. Σταθερότητα

Αν είστε από αυτούς που στοχεύουν μια πιο σταθερή και ολοκληρωμένη ζωή, τότε πρέπει να αποκτήσετε την απαιτούμενη προσήλωση έτσι ώστε να μπορέσετε να υλοποιήσετε τις αλλαγές που χρειάζεστε.

Για να τηρήσει κάποιος τις αρχικές του προθέσεις και να αποφύγει οποιοδήποτε εμπόδιο, χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Αυτό δεν επιτυγχάνεται δίχως την συμβολή του περιβάλλοντος και της δύναμης του χαρακτήρα. Γι’αυτό αν δεν έχετε βελτιώσει τις σχέσεις σας και τον εαυτό σας, δύσκολα μπορείτε να διατηρήσετε τις ισορροπίες και την σταθερότητα που αναζητάτε.

4. Καλύτερη ζωή

Η άνετη ζωή συνεπάγεται σκληρή δουλειά όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή μας. Εάν ο στόχος σας είναι η καλύτερη ζωή πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε το δώρο της ζωής που μας δόθηκε ώστε να μπορέσετε να θέσετε σταθερές και γερές βάσεις για το μέλλον σας.

Σίγουρα για να αναζητάτε μια τέτοια αλλαγή στην ζωή σας, έχετε καταβάλει έως τώρα μια έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης όλων των σημαντικών τομέων της. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θετικό πρίσμα για την εικόνα της ζωής σας που θα αντανακλά αυτό που πραγματικά είστε.

Αν καταφέρετε αυτή την χρονιά να νιώσετε πλήρη ικανοποίηση με όσα έχετε, θα νιώσετε πως πραγματικά έχετε καλύτερη ζωή από πριν.

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς