Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και θα ολοκληρωθούν στις 10/11/2019.

Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και μία πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών – Βασικής Υποστήριξης Ζωής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)

Το 4ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες περιλαμβάνει εκπαίδευση στις παρακάτω ενότητες:

  • Μετεωρολογία
  • Α’ Βοήθειες
  • Τακτική Αεροδιάσωσης
  • Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)
  • Επιβίωση
  • Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας
  • Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)
  • Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)
  • Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική χρήση (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).

Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι η 23 Νοεμβρίου και η διάρκειά του είναι 3 μήνες (κυρίως Σ/Κ). Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο εκτός από την Ορεινή Διάσωση που θα γίνει στα Μετέωρα και 1 προαιρετική πρακτική εκπαίδευση, στον Όλυμπο.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6981320360
ή στα γραφεία της ομάδας (Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλος κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 )

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς