Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Σήμερα, αφού ο καιρός είναι μουντός, θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τα τζάμια μας να αστράφτουν.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι την ώρα που θα τα καθαρίσουμε να μην έχει ηλιοφάνεια! Ο έντονος ήλιος στεγνώνει τα απορρυπαντικά μας πριν προλάβουμε να καθαρίσουμε και κάνει τα τζάμια μας θαμπά, αντί για λαμπερά.

Η γιαγιά μου χρησιμοποιούσε βαμβακερό πανί και εφημερίδα. Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ έστω και μια δαχτυλιά στα τζάμια της γιαγιάς μου!

1ος τρόπος:

Σε έναν κουβά με νερό ρίχνουμε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και σαπουνίζουμε σχολαστικά τα τζάμια μας. Μετά τα ξεπλένουμε με βρεγμένο πανάκι. Τέλος, τα ψεκάζουμε με ένα διάλυμα νερού και λευκού ξυδιού και τα γυαλίζουμε με την εφημερίδα. Αυτός ο τρόπος είναι ίσως ο πιο κουραστικός, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός.

2ος τρόπος:

Τσάι με νερό! Βράζουμε 2 φακελάκια τσάι και τα βάζουμε σε 5 λίτρα νερό. Με αυτό το νερό και τη βοήθεια ενός πανιού καθαρίζουμε τα τζάμια μας. Τέλος, «περνάμε» με καθαρό πανί και τελειώσαμε. Αυτός ο τρόπος προτείνεται για τζάμια που δεν έχουν πολλή βρωμιά, είναι σαφώς πιο εύκολος από τον πρώτο και μεγάλο πλεονέκτημά του είναι το όμορφο άρωμα που αφήνει το τσάι στον χώρο.

3ος τρόπος:

Φτιάχνουμε δικό μας καθαριστικό. Χρειαζόμαστε 1φλ. νερό, 1φλ. λευκό ξύδι, 1κσ χυμό λεμονιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tee tree oil και ένα δοχείο σπρέι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο δοχείο σπρέι. Μετά πάει το γνωστό «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»!

Διάλεξε έναν από τους 3 τρόπους και δες το αποτέλεσμα στα τζάμια σου να σε δικαιώνει!

Κοινοποιήστε
ΜΕΣΩΑφροδίτη Δανιήλ
Docuventa Guests
Φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι που δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της συντακτικής μας ομάδας ή κείμενα άλλων πηγών που συνάδουν με τους σκοπούς της σελίδας μας.