Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού αλλά όλοι θέλουν να ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι.

Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ, να σας δώσω μερικά tips για να είναι ΠΑΝΤΑ το σπίτι σας στην εντέλεια.

1. Το στρώσιμο του κρεβατιού

Ξέρω ότι βαριέσαι. Ξέρω ότι ξυπνάς τελευταία στιγμή για να πας για δουλειά. Αλλά, είναι 2 λεπτά υπόθεση και πραγματικά αλλάζει όλη η εικόνα του δωματίου σου. Κάνε και την καρδιά σου πέτρα και στρώσε το κρεβάτι σου πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο. Προσπάθησε να κάνεις αυτό το μανιφέστο κάθε μέρα.

2. Τα πιάτα

Κάνε ρουτίνα σου το να πλένεις τα πιάτα και τα σκεύη που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επίσης, φρόντισε να τα πλένεις ΑΜΕΣΩΣ! Ξέρω ότι βαριέσαι αλλά το να πλύνεις 2 πιάτα και 2 κουτάλια είναι το πολύ 5 λεπτά υπόθεση ενώ το να πλύνεις μια στοίβα από πιάτα που έχουν ξεραμένα υπολείμματα τροφής απαιτεί τουλάχιστον μισάωρο τρίψιμο και νεύρα κρόσσια!

3. Πεταμένα ρούχα

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι έχουμε πετάξει τα ρούχα μας μόλις γυρίσαμε σπίτι. Όχι μόνο μια φορά. Το «σύνδρομο της καρέκλας» που όλοι ξέρουμε! Ακόμα και ο πιο καθαρός άνθρωπος κάποια στιγμή το έχει κάνει και θα το ξανακάνει!

Η λύση για αυτό το πρόβλημα στο δικό μου σπίτι είναι ένα κουτί αποθήκευσης μέσα στη ντουλάπα, στο οποίο βάζω διπλωμένα τα ρούχα που έχω φορέσει μια φορά και δεν είναι αρκετά καθαρά για να μπουν στη θέση τους, αλλά ούτε αρκετά βρώμικα για να πάνε στα άπλυτα. Αυτό το tip είναι σωτήριο για την εικόνα του σπιτιού. Αν όλα είναι στη θέση τους, τότε αυτομάτως το σπίτι είναι τακτοποιημένο.

4. Σκόνη

Με ένα σύγχρονο σύστημα ξεσκονίσματος (φτερό και ξεσκονόσκουπα) χρειάζονται κυριολεκτικά το πολύ 10 λεπτά για να λάμπει το σπίτι και να καθυστερήσεις το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Αν ακολουθείς αυτά τα tips καθημερινά τότε το μικρό σου παλάτι θα είναι όντως παλάτι και όχι χοιροστάσιο. Δεν θέλω δικαιολογίες, όλα τα tips μαζί δεν απαιτούν παραπάνω από 20 λεπτά. Αν όμως δεν τα κάνεις τότε η καθαριότητα θα σου πάρει τουλάχιστον ένα 2ωρο και δεν θα απολαμβάνεις το σπίτι σου καθαρό κάθε μέρα.

Κοινοποιήστε
ΜΕΣΩΑφροδίτη Δανιήλ
Φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι που δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της συντακτικής μας ομάδας ή κείμενα άλλων πηγών που συνάδουν με τους σκοπούς της σελίδας μας.