Το πλύσιμο των ρούχων είναι μια διαδικασία που γεννά συνεχώς προβλήματα στην νοικοκυρά. Γι’αυτό, έρχομαι σαν άλλος Σέρλοκ να ερευνήσω το μυστήριο γύρω από το πλυντήριο και να δώσω μερικές έξυπνες λύσεις που θα κάνουν την ζωή σου ευκολότερη. (Τουλάχιστον μέχρι να προκύψει κάτι νεότερο!)

Ένα από τα μυστήρια είναι η άσχημη μυρωδιά που βγάζει ο κάδος του πλυντηρίου, η οποία μάλιστα κάποιες φορές μεταφέρεται και στα ρούχα, παρά τον ένα τόνο απορρυπαντικού και μισό τόνο μαλακτικού που ρίχνεις μέσα, σωστά; Δεν ξέρεις τι να κάνεις και που να βρεις το σωστό καθαριστικό για να ησυχάσεις επιτέλους;

Μην ανησυχείς! Τώρα θα λυθούν τα μάγια της μπόχας με απλό στοματικό διάλυμα!
Ρίξε μέσα στην υποδοχή απορρυπαντικού μισό ποτήρι στοματικό διάλυμα, επέλεξε ένα κανονικό πρόγραμμα πλύσης και άσε να κάνει την δουλειά του μόνο του. (Θα με θυμηθείς, να το θυμηθείς!)

Το επόμενο μυστήριο έχει να κάνει με το γάριασμα. Τόσα λευκά μαζί και παρόλα αυτά κάτι γίνεται και τα βάφουν σκούρα; Για να δεις άσπρη μέρα, σου έχω ένα μυστικό που θα σε απαλλάξει από τον πονοκέφαλο του γαριάσματος: ασπιρίνες και μακριά από μαλακτικό!

Ρίξε μέσα στο πλυντήριο με τα λευκά 3-4 ασπιρίνες, ξέχνα το μαλακτικό και τέλος! Αυτό ήταν. (Αναρωτιέσαι για το μαλακτικό, ε; Κακώς! Έπρεπε να το έχεις ήδη καταλάβει αφού έχει χρώμα και επηρεάζει σε κάποιο βαθμό το λευκό…)

Άντε θα σου πω ένα ακόμα, για τα ρούχα που μπάζουν στο πλύσιμο.

Με λύπη και απογοήτευση το αγαπημένο μπλουζάκι που μόλις έπλυνες πλέον είναι ένα νούμερο μικρότερο και το κλαις; Τσάμπα στεναχώρια θα σου πω εγώ! Κάποια ρούχα λόγω ύφανσης και υλικού μαζεύουν στο πλύσιμο αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σκάσεις!

Μπορείς να πάρεις μια λεκανίτσα, να ρίξεις χλιαρό νερό, να χρησιμοποιήσεις μαλακτική μαλλιών ή baby shampoo, να το μουλιάσεις μέσα για 15 λεπτά, να το στύψεις ελαφρώς και να το απλώσεις για να στεγνώσει τελείως. Μετά όχι μόνο θα σου κάνει αλλά θα είναι καλύτερο κι από πριν! (Αν μεγαλώσει κιόλας, το κάνεις μπλουζοφόρεμα, μικρό το κακό…)

Αυτά για σήμερα φίλη μου, αρκετά μυστήρια λύθηκαν!
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Αν θέλεις να εξιχνιάσουμε κάποιο συγκεκριμένο μυστήριο,
μπορείς να στείλεις e-mail στο info@docuventa.gr και το έμπειρο προσωπικό μας θα ασχοληθεί αποκλειστικά μαζί του! ?

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς