Ο καιρός ανοίγει, η άνοιξη είναι εδώ και αυτή την περίοδο ξεκινούν τα πασχαλιάτικα «μπογιατίσματα».

Ένα μεγάλο βάσανο για κάθε νοικοκυρά είναι τα στίγματα μπογιάς ή αλλιώς οι πιτσιλιές που καταστρέφουν το ρούχο αφού δύσκολα κάποιος θα το φορέσει ξανά έτσι όπως είναι (το πολύ να γίνει πιτζάμα).

Αν είσαι από αυτές που την έβαψαν για τα καλά, ύστερα από ενδελεχή ανάλυση, τα εξειδικευμένα λαγωνικά της καθαριότητας εντόπισαν τις λύσεις που ψάχνεις και στις παρουσιάζω ευθύς αμέσως, δίχως περιττές κουβέντες!

Λύση νο1: Λακ ή αντισηπτικο
(όχι από το good luck, φυσικά!)

Άπλωσε το ρούχο πάνω σε επίπεδη επιφάνεια, ψέκασε αρκετή λακ ή ρίξε λίγο αντισηπτικό στο σημείο που έχει τον λεκέ και άφησέ το για λίγα λεπτά έτσι.

Μετά τρίψε το σημείο με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ρίξ’το στο πλυντήριο. Θα βγει όπως ήταν πριν! (Πριν τον λεκέ!)

Λύση νο2: Λοσιόν οινοπνεύματος

Πάρε λίγο βαμβάκι και φτιάξε μια μικρή μπαλίτσα. Πότισε την μπαλίτσα με τη λοσιόν και τρίψε τον λεκέ με αυτήν. Μετά, κλασσικά στο πλυντήριο και όλα καλά!

Λύση νο3: Έλαιο λεβάντας

Αν και είναι γενικά μια πιο ακριβή επιλογή, αλλά επειδή υπάρχει ένα αμυδρό ενδεχόμενο να το έχεις ήδη και να μην έχεις τα παραπάνω, σου δίνω κι αυτή τη λύση.

Ρίξε 5-7 σταγόνες στον λεκέ, άστο για μισή ώρα και τρίψε το σημείο με ένα κουτάλι. Μετά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. (Μην επαναλαμβάνομαι κιόλας!)

Λύση νο4: Κολλητική ταινία
(
Μια που να κολλάει καλά, όχι χαρτοταινία!)

Ναι, μου φάνηκε κι εμένα περίεργη λύση αλλά λένε ότι δουλεύει, μην κολλάς! Κόψε ένα κομμάτι και κόλλησέ το στο σημείο του λεκέ. Πάτησέ το καλά καλά και τράβηξέ το όπως τραβάς την αποτριχωτική ταινία ένα πράμα, απότομα και με φόρα!

Λύση νο5: Ξυραφάκι ή λίμα
(Ενδείκνυται για τζιν και χοντρά υφάσματα)

Μιας και λέγαμε για αποτρίχωση, να κάτι ακόμα γνώριμο! Βάλε το ρούχο σε μια σταθερή επιφάνεια, πάρε το ξυραφάκι ή την λίμα και ξύσε την μπογιά. (Φυσικά, αυτό εννοείται πως το κάνεις όσο πιο ντελικάτα μπορείς κι όχι σαν να έχεις ανεμοβλογιά)

Τώρα ξέβαψες μια και καλή, οπότε μπορείς να συνεχίσεις κανονικά την ζωή σου.

Αν θέλεις να την βγάζεις πάντα καθαρή, μπορείς να στείλεις e-mail
στο info@docuventa.gr και η μαφία του λεκέ θα φροντίσει να φανεί σαν ατύχημα! ?

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς