Έχουν περάσει πολλές μέρες από εκείνη την βόλτα που έκανα στην παραλία του Βόλου, που με έφερε αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο θέαμα. 

Η αλήθεια είναι πως αν δεν το γνωρίζεις, πρέπει να είσαι αρκετά παρατηρητικός ώστε να το εντοπίσεις, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες που η θέα σου παίρνει τα μυαλά!

Δεν ξέρω πως έτυχε λοιπόν να το δω -λίγο η παρατηρητικότητα, λίγο οι συγκυρίες- όμως με εξέπληξε θετικά.

Είναι θετικό ότι υπάρχουν ρομαντικές ψυχές που κάνουν συμβολικές πράξεις αγάπης, σε μια εποχή που έχουν ισοπεδωθεί πολλά πράγματα και βιώνουμε όλο και περισσότερο πεζά την πραγματικότητα. Και μέσα σε αυτή την πεζή αντιμετώπιση της πραγματικότητας σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να πουν ότι δεν πρόκειται για κάτι ουσιώδες, ότι ίσως χαλάνε την αισθητική του χώρου ή ακόμα κι ότι είναι παλιό και ξεπερασμένο…

Κι όμως αυτή την ανάγκη, να “κλειδώσουν” την αγάπη τους αιώνια, την εκδηλώνουν χιλιάδες κόσμου σε όλο τον κόσμο. Γιατί όχι κι εδώ;

Τα “λουκέτα της αγάπης” συμβολίζουν την υπόσχεση παντοτινής αφοσίωσης.

Σύμφωνα με τον μύθο, ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι έδινε ραντεβού κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη γέφυρα, ακόμα και μετά τον αρραβώνα τους. Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ο νέος βρέθηκε σε άλλη χώρα για καιρό και εκεί ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα. Μετά από αυτή την είδηση η αρραβωνιαστικιά του αρρώστησε βαριά και πέθανε.

Με αφορμή το συμβάν, οι κοπέλες της περιοχής για να ξορκίσουν το κακό έγραφαν τα ονόματά τους σε ένα λουκέτο, το κρεμούσαν στην ίδια γέφυρα που συναντιόταν το ζευγάρι και κλείδωναν την αγάπη τους. 

Αυτή η παράδοση άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα πολλές γέφυρες του κόσμου βαστούν τόνους αγάπης.

Η γέφυρα που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, έγινε σημείο αναφοράς για κάποιους ερωτευμένους. Πώς όχι άλλωστε με τέτοιο ερωτεύσιμο ηλιοβασίλεμα που βλέπεις από εκεί πάνω; Θες δεν θες θα γίνεις ρομαντικός έστω και για λίγο.

Κι όταν γίνεσαι, σκέφτεσαι πως για αυτές τις ομορφιές που έχουμε γύρω μας και μας κάνουν να ερωτευόμαστε την ζωή, αξίζουν όλες οι κλειδαριές του κόσμου!

Ας μην ξεχνάμε να “κλειδώνουμε με αγάπη” καθημερινά αυτά που αξίζουν, όλα όσα είμαστε και έχουμε, εκείνους που μας αντέχουν και μας αγαπάνε. Καλό είναι που και που να ξορκίζουμε καθετί μουντό και πεζό της ζωής μας, για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τις μικρές χαρές της.

Κι αυτές είναι γύρω μας! Βρείτε τες!

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς