Το Πήλιο, γνωστό σε πολλούς και ως βουνό των Κενταύρων, πέρα από την πλούσια ιστορία που διαθέτει, διαθέτει επίσης και πανέμορφες παραλίες, των οποίων η απαράμιλλη ομορφιά στιγματίζει τις συνειδήσεις των επισκεπτών.

Σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα 10 από τις καλύτερες παραλίες που κοσμούν αυτόν τον όμορφο προορισμό και φημίζονται μάλιστα για τα καθαρά και καταγάλανα νερά τους.

__________________________

Πανταζή Άμμος

Αυτή η μεγάλη σε έκταση παραλία βρίσκεται σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το γραφικό χωριό Συκή και η πρόσβαση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές, ωστόσο η άγρια ομορφιά της σου κόβει -αποδεδειγμένα- την ανάσα και σε συναρπάζει αφήνοντας απίθανες εικόνες στο μυαλό.

Φακίστρα

Η μικρή αυτή παραλία φημίζεται ως η πιο όμορφη σε ολόκληρο το Πήλιο και απέχει μόνο 5 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο κάτω από την Τσαγκαράδα. Για να την προσεγγίσεις, οφείλεις να περπατήσεις για λίγο, μιας και είναι ολίγον τι απομονωμένη. Βέβαια, τα γαλαζοπράσινα νερά που την στολίζουν θα σου κλέψουν την καρδιά.

Μικρό

Ήσυχη παραλία, η οποία απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Λαύκος και είναι δίπλα ακριβώς από το χωριό Πλατανιάς. Βρίσκονται στην περιοχή εκεί κοντά ταβερνάκια, ‘οπου μπορείς να ξαποστάσεις χαζεύοντας την ατέλειωτη θέα της θάλασσας.

Ποτιστικά

Η παραλία αυτή απέχει 5 χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Ξινόβρυση. Είναι αρκετά μεγάλη και μαζεύει μπόλικο κόσμο εξαιτίας των σμαραγδένιων της νερών και της άγριας ομορφιάς που την περιβάλλει.

Λεφόκαστρο

Η παραλία αυτή απέχει 33 χιλιόμετρα από τον περίφημο Βόλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αργαλαστή. Ο τόπος διαθέτει πλούσια βλάστηση και το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό.

Άη Γιάννης

Άλλη μία κοσμοπολίτικη παραλία με χρυσαφένια άμμο, η οποία σταθερά κάθε χρόνο βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία από την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, γι’ αυτόν τον λόγο καλύτερα να προτιμήσεις να μην την επισκεφθείς παρασκευοσαββατοκύριακα, γιορτές και ούτω καθεξής.

Ποτόκι

Αυτή η παραλία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα κατηφορίζοντας από το όμορφο χωριό Συκή και η πρόσβαση είναι εύκολη. Είναι μία μικρή παραλία μέσα στην άγρια φύση, όμως προσφέρει δυνατές αναμνήσεις.

Κορώπη/Μπούφα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Το ηλιοβασίλεμα σε αυτήν την παραλία είναι να το πιείς στο ποτήρι και ποιός είναι αυτός που τολμάει να χάνει ηλιοβασιλέματα σήμερα;

Πάου

Η παραλία αυτή του Παγασητικού βρίσκεται κοντά στην Αργαλαστή και τα νερά της είναι τόσο ήρεμα που μπορούν πανεύκολα να σε νανουρίσουν και να κοιμηθείς σαν πουλάκι πλάι στο κύμα.

Λημνιώνας

Αυτή η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Μυλοπόταμο και Λαμπινού και σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Η πρόσβαση σε αυτή είναι λιγάκι δύσκολη, αλλά ανταμείβεσαι με τη θέαση ενός εναλλακτικού παραδείσου μόλις φτάσεις.

Όποια παραλία από αυτές κι αν διαλέξεις να επισκεφθείς όταν θα έρθεις Πήλιο, σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος. Θυμηθείτε τα λόγια μου!

Κοινοποιήστε
Ασημίνα Σακλάκη
Γέννημα θρέμμα Συκής Πηλίου. Ελεύθερο κι αντιδραστικό πνεύμα. Μιλάω λιγότερο κι ακούω περισσότερο. Αντλώ έμπνευση από τα καθημερινά και συχνά, για τους περισσότερους, ασήμαντα της καθημερινής ζωής. Πιστεύω ακράδαντα στο μότο πώς "όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Λατρεύω τη θάλασσα, τα βιβλία, τη μάθηση, τις ταινίες και την ησυχία. Φυσικά και σαν γνήσιο Τοξατάκι αγαπώ τα ταξίδια. Στόχος μου να μπορέσω να σε κάνω να χαμογελάσεις λίγο πιο ελπιδοφόρα ούτως ώστε να αντέξουμε αυτόν τον λαβύρινθο που αποκαλείται ζωή.