Συνάντησα την Άννα Μαρία πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2016. Βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο πάνω πολλές φορές καθώς συμμετείχαμε και οι δύο σε μια παραγωγή barαστάσεων τοπικής ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας.

Η συνεργασία που είχαμε με έκανε να καταλάβω ότι είναι μια γυναίκα με πολλή όρεξη για δημιουργία, μεγάλο πείσμα και αποφασιστικότητα. Δίνει προσοχή στην λεπτομέρεια τόσο που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, δουλεύοντας παραπάνω, αν χρειαστεί, για να καταφέρει το ιδανικό, για εκείνη, αποτέλεσμα.

Η Άννα Μαρία εκείνη την περίοδο ξεκίνησε την δική της, επαγγελματική θεατρική ομάδα και δεν έτυχε να συνεργαστούμε ξανά. Παρόλα αυτά, παρακολουθώ από την αρχή την δράση της στην περιοχή και θαυμάζω το γεγονός ότι έχει καταφέρει να ανανεώσει τον αέρα του επαγγελματικού θεάτρου όπως και το ότι έχει ανοίξει τον δρόμο των θεματικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

Έτσι, με αφορμή τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ευκαιρία να μάθω λίγα περισσότερα για εκείνη και μαζί με εμένα να την μάθετε κι εσείς.

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα για τα θεμέλια της πορείας σου.

Σπούδασα υποκριτική στον ΙΑΣΜΟ στη Θεσσαλονίκη και μόλις γύρισα Βόλο συμμετείχα σε παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής Νέας Ιωνίας, όπου και γνώρισα έναν πραγματικό δάσκαλο της τέχνης του θεάτρου τον Δημήτρη Πανταζή, τον οποίο ευχαριστώ για όλα όσα μου δίδαξε. Αργότερα, άνοιξα τη Θεατρίνη για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

Τι είναι η Θεατρίνη και πως προέκυψε η ιδέα γύρω από αυτήν;

Η ΘΕΑΤΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΟΛΟ!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Η ιδέα ήρθε γιατί ως ηθοποιός ήθελα να ασχολούμαι όλη μέρα με το θέατρο και έτσι σκέφτηκα να κάνω κάτι δικό μου.

Επίσης, δεν υπάρχουν επαγγελματικοί θίασοι στο Βόλο πέρα από το ΔΗΠΕΘΕ και την Πειραματικής Σκηνής Νέας Ιωνίας, όλες οι άλλες ομάδες είναι ερασιτεχνικές. Αυτό δεν είναι κακό φυσικά, απεναντίας είναι πολύ θετικό. Απλά εγώ ήθελα να κάνω επάγγελμα αυτό που σπούδασα και όχι να το έχω λίγες ώρες στη ζωή μου.

Έτυχε κάποια στιγμή κάποιος να αντιδράσει περίεργα στο γεγονός ότι είσαι θιασάρχης; Πώς το χειρίστηκες;

Δε νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα που έχω δικό μου θίασο. Γιατί εάν κάποιος έχει, δηλαδή ασχολείται με αυτό, τότε πιστεύω πως έχει βαθύτερα προβλήματα!

Η αλήθεια είναι ότι γενικά ασχολείται ο κόσμος με πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει και κρίνει καταστάσεις και δεδομένα χωρίς να έχει εμπειρία εκ των έσω. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί ακόμα και σήμερα θεωρούν πως οι καλλιτέχνες δεν εργάζονται, διασκεδάζουν. Τι έχεις να πεις γι’αυτό ως επαγγελματίας του χώρου;

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

Νομίζουν ότι κάνουμε τη πλάκα μας, ενώ για να ανέβει μία παράσταση χρειάζονται αρκετές θυσίες και άπειρος χρόνος.

Παρόλα αυτά προσπαθούμε να εξηγούμε στον κόσμο τη δουλεία μας και να του προσφέρουμε το καλύτερο. Έτσι, είμαι αισιόδοξη ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν.

Πιστεύεις ότι λείπει από την πόλη μας μια σχολή παραστατικών τεχνών;

Ναι!!! Θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχει μία τέτοια σχολή. Ξέρω πολλούς που θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη, αλλά λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε δε μπορούν να φύγουν για σπουδές σε άλλη πόλη.

Η πόλη έχει κόσμο με καλλιτεχνικές ανησυχίες και θα συμφωνήσω μαζί σου. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, ποιο φαντάζεσαι ή θα ήθελες να είναι το μέλλον της Θεατρίνης;

Ελπίζω με τη σκληρή και τίμια δουλειά να κερδίσουμε τον κόσμο, που ήδη μας δείχνει εμπιστοσύνη και αγάπη παρόλο που είμαστε μόνο δυο χρόνια ενεργοί, καθώς επίσης, να συνεχίσουμε να κάνουμε χαρούμενα τα παιδάκια με τις εκδηλώσεις μας.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ’ΧΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Εδώ θέλω να προσθέσω ότι ετοιμάζω ένα σόου έκπληξη για τους μικρούς μου φίλους που θα είναι έτοιμο την άνοιξη.

Ανυπομονούμε γι’αυτό και θα χαρούμε να μάθουμε περισσότερα όταν θα είστε προ των πυλών! Κλείνοντας την συζήτηση, υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όλους όσους διαβάζουν την συνέντευξη;

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

Δεν πρέπει να ασχολούνται με τους άλλους…
Χάνουν χρόνο! Ας αφοσιωθούν στα όνειρα τους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

Άννα Μαρία σε ευχαριστούμε που δέχτηκες την πρόσκληση και μας αφιέρωσες λίγο χρόνο, παρά το γεμάτο σου πρόγραμμα! Ευχόμαστε η θεατρική σου πορεία να αποτελέσει κίνητρο για νέες καλλιτεχνικές προτάσεις στην πόλη μας και, γιατί όχι, στην Θεσσαλία ολόκληρη! 
Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς