Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στηρίζει μικρούς και μεγάλους που μένουν σπίτι!

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στην έκθεση, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, να γνωρίσουν τον σπουδαίο επιστήμονα Νίκολα Τέσλα μέσα από τη χρήση του υλικού σε τηλεμάθημα.

Οι ξεναγοί-ερμηνευτές του Μουσείου Κοτσανά, Εύα και Δημήτρης, θα μας συνοδεύσουν σε μια διαδρομή στις σπουδαίες εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Μουσείο “Νίκολα Τέσλα” του Βελιγραδίου παρουσιάζει το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας αυτής της σημαντικής προσωπικότητας της Ιστορίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεων του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα.

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά- τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη ζωή, το έργο και τις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα μέσα από την περιοδική έκθεση του Μουσείου Κοτσανά.

Καλή περιήγηση!

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.