Στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, όλοι περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στα σπίτια μας. Οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορούμε να γεμίζουμε αυτό τον χρόνο στο σπίτι ποικίλουν και μια από αυτές μπορεί να είναι και μια βόλτα σε μουσεία και αξιοθέατα!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να επισκεφτούμε μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους και να θαυμάσουμε σημαντικά ιστορικά μνημεία και τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και του κόσμου.

Παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα με όσο περισσότερα ελληνικά και μη μουσεία και χώρους μπορέσαμε να βρούμε, στα οποία μπορούμε να κάνουμε μια ψηφιακή επίσκεψη από τον υπολογιστή ή το κινητό μας.

Πατήστε στα ονόματα των χώρων για να μεταφερθείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες. Καλή περιήγηση!

__________________________________

Οι παρακάτω ιδιαίτερα προσεγμένες ιστοσελίδες ελληνικών μουσείων προσφέρουν σε όλους την δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλο το εύρος των εκθεμάτων τους μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, που συνοδεύονται από περιγραφές και εκτενείς πληροφορίες.

Εικονική περιήγηση σε ιστορικά μνημεία της Ελλάδας:
Παιχνίδια / διαδραστικές εφαρμογές για παιδιά:

Εικονική περιήγηση σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου:

Μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια ατελείωτη λίστα μουσείων, γκαλερί, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και άλλων χαρακτηριστικών σημείων του κόσμου.

 

Κοινοποιήστε
Άννα-Μαρία Κέκια
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.