Η χώρα μας κατέχει τα ηνία στην παραγωγή και κατανάλωση ελαιόλαδου από την εποχή του Κυκλαδικού πολιτισμού, δηλαδή κάπου 2.000 χρόνια π.Χ. Μέχρι και σήμερα, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, αποτελούμε τις μεσογειακές χώρες με την σημαντικότερη παραγωγή ελαιόλαδου στον κόσμο.

Το 2018 για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo. Πρόκειται για το περιορισμένης παραγωγής παρθένο ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, που βρίσκονται στους πρόποδες του Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία.

Αφού απέσπασε τρία βραβεία σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς μέσα στο 2018, στις 27 Δεκεμβρίου τιμήθηκε με την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Flavored Olive Oils στην λίστα της παγκόσμιας κατάταξης ελαιόλαδων.

Το limited edition Majestic Blend Evoo είναι ένα ελαιόλαδο γκουρμέ, ιδιαίτερα αρωματικό και υψηλής ποιότητας, ιδανικό για ποικιλία γευστικών συνδυασμών. Αποτελείται από τρεις ποικιλίες ελιάς (Κορωνέικη, Καλαμών, Κουτσουροελιά) με την φυσική προσθήκη λεμονόχορτου και εστραγκόν, που εκτοξεύουν το άρωμα και τη γεύση του.

Το 2017 οι «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» είχαν αποσπάσει το 2ο βραβείο παγκοσμίως με το ελαιόλαδο «Συλλεκτικόν», ένα αρωματικό αγουρέλαιο με άγουρες Κορωνέικες ελιές, φρέσκα πορτοκάλια, λεμόνι και άγριο θυμάρι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος, η φετινή τους πρωτιά «είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς«.

Το «Majestic» συναγωνίστηκε 9.522 δείγματα λαδιών από 30 χώρες, τα οποία δοκίμασαν και έκριναν ειδικοί γευσιγνώστες. Μια τεράστια και πολύ σημαντική διάκριση τόσο για την χώρα μας, όσο και για τους δημιουργικούς παραγωγούς του.

Στην 2η και 3η θέση της ίδιας λίστας βρέθηκαν ελαιόλαδα με χώρα προέλευσης την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε
Άννα-Μαρία Κέκια
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.