Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον Βόλο που να μην έχει έστω και μια παιδική ανάμνηση με ένα παγωτό Πήλιο. Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει με αυτά τα παγωτά και, με την σειρά τους, οι γενιές αυτές μεγάλωσαν την εταιρία που μετράει πλέον πάνω από 70 χρόνια λειτουργίας.

Η εταιρία ιδρύθηκε περί το 1945 από τον Στέλιο Πεπονόπουλο και παρά την μεγάλη της ανάπτυξη, σήμερα εξακολουθεί να πατάει στα βήματα της πρώτης μέρας, ως παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας της είναι τα παγωτίνια, που από το 1996 πρωτοστατούν σε πανελλαδικό επίπεδο στις προτιμήσεις του κόσμου! 
Αυτό είχε ως συνέπεια την διεύρυνση του κύκλου εργασίας της και την δημιουργία νέων, πρόσθετων εγκαταστάσεων το 2006 ενώ σήμερα έχει προχωρήσει σε ακόμα μια επέκταση για να εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες της παραγωγής και της διάθεσης.

Εκτός από τα φημισμένα παγωτίνια, η εταιρία Πήλιο διαθέτει οικογενειακές συσκευασίεςτούρτες παγωτόπυραυλάκια και καινοτόμες ανατολίτικες προτάσεις.

Τα προϊόντα της παράγονται με βάση πάντα με τις πρώτες συνταγές, διατηρώντας την αυθεντικότητά τους και απλά έχουν προστεθεί μερικές ακόμα γεύσεις στον κατάλογο.

Μπορεί να είναι μια σχεδόν αιωνόβια οικογενειακή επιχείρηση αλλά τα προϊόντα της δεν έχουν εγκλωβιστεί στο παρελθόν κι αυτό είναι που την κάνει ανταγωνιστική.

Η πρώτη τυποποίηση έγινε μόλις το 1969 αλλά σήμερα με τα πρότυπα ISO, BRS και IFS, διασφαλίζουν τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής και την ποιότητα του τελικού προϊόντος, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Κι ενώ στο μυαλό μας είναι χαραγμένο το λογότυπο με το παγωτό χωνάκι, σήμερα η εικόνα του έχει αλλάξει.

Με την υιοθέτηση του νέου, συμβολικού αλλά εξίσου χαρακτηριστικού συμβόλου, η εταιρία Πήλιο μας δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να μείνει κοντά μας άλλα τόσα χρόνια.

Κάτι που, σύμφωνα με την εξέλιξή της, δεν είναι μια απλή πρόθεση, είναι βεβαιότητα!

Κι όσο υπάρχουν στην γύρω μας εταιρίες σαν αυτή, μπορούμε να ελπίζουμε για την επιχειρηματική ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας…

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους : https://pilioicecream.com/
ή την σελίδα τους στο Facebook : https://www.facebook.com/pilioicecream/

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς