Συνήθως όλα ξεκινάνε με αυτή την χρονική περίοδο κατά την οποία νιώθεις πως ακροβατείς επαγγελματικά κι αυτό σε γεμίζει με ανασφάλειες.
Σκέφτεσαι ταυτόχρονα την σιγουριά της εμπειρίας σου και την αβεβαιότητα της αγοράς εργασίας που τα τελευταία χρόνια μας δίδαξε ότι η μονιμότητα έχει πια ξεπεραστεί.

Όλα πλέον αλλάζουν γύρω μας πολύ γρήγορα και η προσαρμοστικότητα αναδεικνύεται σε πρώτης προτεραιότητας προσόν, είτε από επιλογή είτε από ανάγκη. Δεν μπορείς να περιμένεις τις αντικειμενικά σωστές αποφάσεις αφού δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες καθώς με την αλλαγή έρχεται το ξεβόλεμα.

Με το να παραμείνουμε σε μια επώδυνη υπάρχουσα κατάσταση, ρισκάρουμε πολλά περισσότερα από το να επενδύσουμε σε κάτι νέο!

Σίγουρα το νέο δεν έχει πάντα στρωμένους με ροδοπέταλα δρόμους αλλά η αναζωογόνηση και η συλλογή νέων εμπειριών μόνο θετικά μπορούν να είναι και αξίζουν την θυσία της “ασφάλειας”, ειδικά όταν βιώνεις ψυχολογική φθορά από την τριβή με την δυσάρεστη καθημερινότητα!

Αν πιστεύεις ότι είσαι σε ένα κρίσιμο σημείο αλλά δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι πρέπει να κάνεις, σου έχω μερικά πράγματα που είναι καλό να σκεφτείς:

  1. Από την στιγμή που σου πέρασε από το μυαλό έχεις ήδη τολμήσει να αλλάξεις αυτό που ζεις.
  2. Αναλογίσου πώς νιώθεις με την τωρινή επαγγελματική σου κατάσταση κι αν αισθάνεσαι ότι σου λείπει κάτι.
  3. Βρες τι ακριβώς από όσα συμβαίνουν στο εργασιακό σου περιβάλλον σε έχει κουράσει και τι θέλεις να αλλάξεις σε αυτό.
  4. Σκέψου αν μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θες ή αν είναι πολύ πιο εφικτό να φύγεις και να δοκιμαστείς σε κάτι νέο.
  5. Διερεύνησε τις επιλογές με βάση τους στόχους σου και όχι με την άνεση και την ευκολία της πραγματοποίησης.
  6. Κατέληξε σε μια επιλογή, αφού έχεις οργανώσει ένα πλάνο κινήσεων.
  7. Προετοιμάσου κατάλληλα για την μετάβαση, δεν γίνονται όλα από την μια μέρα στην άλλη και σε καμία περίπτωση δεν θες να εκθέσεις ή να εκτεθείς.
  8. Κάνε μια αξιολόγηση της κατάστασης και δράσε σχετικά άμεσα, δεν υπάρχει λόγος να μένεις κολλημένος σε μια κατάσταση που σε βαραίνει.

Αν λοιπόν, μια φωνή μέσα σου φωνάζει για αλλαγή μην αφήνεις τίποτα να σε σταματάει. Με λίγη καλή οργάνωση, θετική διάθεση και πρακτική σκέψη θα πετύχεις αυτό που θέλεις!

Κάνε την υπομονή για την παρούσα φάση, επιμονή για το επόμενο βήμα!

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς