Έρχομαι λοιπόν σήμερα να σας πληροφορήσω ότι ο έρωτας μάλλον δεν είναι τυφλός. Τα θύματα του όμως είναι!

Ο έρωτας έχει όλες του τις αισθήσεις υπέρ αναπτυγμένες, αλλά και ταυτόχρονα σε mute. Ενώ δηλαδή βλέπουμε τα πάντα, επιλέγουμε να αγνοούμε κάποια από αυτά. Είναι σαν να παρακολουθείς ένα θρίλερ και μόλις νιώσεις ότι θα γίνει κάτι που θα σε τρομάξει, αποφασίζεις να κλείσεις τα μάτια ή να αλλάξεις κανάλι. Μόλις όμως περάσει αυτή η τρομακτική σκηνή, επιστρέφεις ξανά στον “τόπο του εγκλήματος”.

Όλα αυτά ίσως σας φαίνονται πολύ γενικά. Ας μπούμε λοιπόν στο θέμα μας, προσεγγίζοντας το πιο ειδικά. Θα αναφερθώ τόσο στην τύφλωση των γυναικών όσο και των αντρών μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας με χιουμοριστικό τρόπο.

Όταν αυτός είναι τσιγκούνης…

Βγαίνετε λοιπόν το περίφημο πρώτο ραντεβού. Όλα είναι τέλεια και εσείς είστε μέσα στα μέλια. Έρχεται όμως η στιγμή της πληρωμής του λογαριασμού, που κοστίζει, ας πούμε, 27 ευρώ. Όταν λοιπόν έρχεται ο λογαριασμός και σου λέει ότι στον καθένα αντιστοιχεί από 13.5 ευρώ, μην κάνεις ότι δεν το άκουσες και ότι δεν σε ξένισε η τσιγκουνιά του.

Δεν θέλει να χαραμίσει δραχμούλα για την πάρτη σου. Παρόλο που αναγνώρισες το χαρακτηριστικό του αυτό, εσύ συνεχίζεις να είσαι μαζί του. Σιγά-σιγά όμως θα μειώνονται και οι έξοδοι, ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

Θα αρχίσεις λοιπόν να παραπονιέσαι ότι δεν βγαίνετε, ότι δεν πηγαίνετε διακοπές μαζί, ενώ στο πρώτο ραντεβού πληρώσατε το ψωμί από μισό. Τι περίμενες; Να ετοιμάσει και για τους δύο σας αεροπορικά εισιτήρια για τα νησιά Φίτζι; Άρα, εσύ επέλεξες να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο του και επιρρίπτεις τις ευθύνες τώρα στον “τυφλό έρωτα”!

Όταν αυτός είναι μαμάκιας…

Αρχικά, αυτόν τον τύπο άνδρα τον καταλαβαίνεις γρήγορα. Μόλις τον γνωρίσεις, σίγουρα θα το πει στην μάνα του. Αυτή θα σε πάρει τηλέφωνο να σε γνωρίσει ή ακόμη χειρότερα ο καλός σου θα κανονίσει συνάντηση δια βίου μεταξύ σας και εσύ θα χαρείς. Θα το πάρεις ως “Αχ, με θεωρεί σημαντική για να με γνωρίζει στην μάνα του”. Κακομοίρα μου, δεν ξέρεις που έμπλεξες!

3 μήνες μετά, το πολύ, και θα ξεκινήσεις τα παράπονα στις φίλες σου λέγοντας τους πόσο έχεις κουραστεί από την παρουσία της παντού και από την συνεχή εμπλοκή της σε όλα σας τα ζητήματα. Ο έρωτας, λοιπόν, είναι τυφλός; Όχι, αφού πριν καλά-καλά τον γνωρίσεις εσύ μόνη σου, σου τον είχε περιγράψει απ’ έξω και ανακατωτά η μάνα του.

Όταν αυτή είναι πολύ κοινωνική…

Σίγουρα σου έχει τύχει να γνωρίσεις μια πολύ κοινωνική κοπέλα στην ζωή σου. Ίσως την γνώρισες πρώτη φορά με την παρέα της. Αυτή λοιπόν, πάντα βγαίνει με μεγάλη παρέα. Όταν βγαίνει, έχει την διάθεση να γνωρίσει νέο κόσμο και συνήθως τα καταφέρνει (ίσως κάπως έτσι γνώρισε και εσένα).

Φλυαρεί ακατάπαυστα και εσύ νιώθεις αποξενωμένος. Κάθεσαι σε μια ακρούλα τσαντισμένος και μάλλον στα επόμενα 8 λεπτά θα αποχωρήσεις κιόλας. Είναι άτομο που διασκεδάζει και αγαπάει την επικοινωνία με τον κοινωνικό της κύκλο και όχι μόνο. Σ’ το έδειξε όμως. Φταίει εκείνη που θέλει να περνάει τον περισσότερο χρόνο της με την παρέα της; Έτσι είναι αυτή! Μην ξινίζεις. Έπρεπε να το δεις. Σ’ το δείχνει πεντακάθαρα. Ποιος φταίει λοιπόν; Ο έρωτας; Α μπα!

Όταν θέλει τον χώρο της από την αρχή…

Την γνωρίζεις και αντιλαμβάνεσαι ότι είναι γραμμένο μέλος της Μοσάντ. Ανήκει δηλαδή σε μια ομάδα η οποία εξαφανίζεται. Αν λοιπόν εσύ αποδέχεσαι αυτήν την στάση και συμπεριφορά, προέρχεται καθαρά από δική σου προσωπική τύφλωση. Δεν ευθύνεται εκείνη, ούτε ο έρωτας! Που κολλάει ο έρωτας και η δυνατότητα του να σε τυφλώνει, αν εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τα πιο απλά;

Εγώ θα της πρότεινα, αν θέλει τον χρόνο και τον χώρο της στην αρχή, να νοικιάσει ένα δωμάτιο στην Σαντορίνη για 3-4 μήνες , χειμώνα καλύτερα, για να βρει τι θέλει και πως το θέλει με την ηρεμία και την ησυχία της.

_____________________________________

Με αυτά τα καθημερινά, απλά παραδείγματα θέλω να πω σε όλα τα κορίτσια και τα αγόρια, να πάρουν επιτέλους τον δρόμο της αυτογνωσίας. Να δείτε για ποιον λόγο έχετε ερωτευτεί τον εκάστοτε άνθρωπο με τα λάθη του και τις αδυναμίες του.

Ξέρετε κατά βάθος την αλήθεια και ποιος είναι ο πραγματικός του/της εαυτός. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να αντέξουμε αυτήν την αλήθεια σε βάθος χρόνου. Μην τα ρίχνετε στον έρωτα! Αν είναι να ρίχνουμε ευθύνες, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουμε την δύναμη να σηκώσουμε κι εμείς μερικές…

Κοινοποιήστε
Αλέξανδρος Ταρχανίδης
Είμαι φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω μια ιδιαίτερη έφεση στην ζωγραφική, διότι μέσα από αυτήν, μπορώ να εκφράσω τα βαθύτερα εσωτερικά συναισθήματα μου και να αναπτύξω την δημιουργικότητα μου. Στην θεματολογία των έργων μου, κυριαρχεί η φύση, ο άνθρωπος και τα συναισθήματα που τον διακατέχουν. Ακόμη, είμαι λάτρης της συγγραφής, ιδίως κοινωνικού περιεχομένου και ψυχολογίας. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω, να ευαισθητοποιήσω και να " ταρακουνισω" τον αναγνώστη/ την αναγνώστρια.