Ένα σωρό σελίδες και περιοδικά αφιερωμένα στον τομέα της ομορφιάς, ατελείωτα άρθρα με συμβουλές και «μυστικά» για το πως μια γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα πάνω της ακόμα πιο «τέλεια» και (στερεοτυπικά) ελκυστικά.

Συμβουλές ομορφιάς από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες, από τη μία φίλη στην άλλη, από επαγγελματίες του χώρου της αισθητικής, από εταιρείες καλλυντικών, από παντού. Η γυναικεία ομορφιά είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο και ανεξάντλητο στο χρόνο, που πάντα «πουλάει» και συνεχώς ανανεώνεται.

Υπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές ομορφιάς, που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν αποδειχθεί οι πιο πετυχημένες και ιδανικές για κάθε γυναίκα. Αυτές περιγράφονται χαρακτηριστικά στο ποίημα «Time Tested Beauty Tips» του Αμερικανού κωμικογράφου Sam Levenson.

Ο Levenson έγραψε αυτό το ποίημα για την εγγονή του και τυχαίνει να ήταν και αγαπημένο ποίημα της Audrey Hepburn. Πολλές διαδικτυακές πηγές λανθασμένα το παρουσιάζουν ως δικό της ποίημα, καθώς η διάσημη ηθοποιός αναφερόταν συχνά σε αυτό όταν της ζητούσαν συμβουλές ομορφιάς.

«Για να έχεις ελκυστικά χείλη, να μιλάς με λόγια καλοσύνης.

Για να έχεις όμορφα μάτια, να κοιτάζεις τι καλό έχουν οι άνθρωποι γύρω σου.

Για να έχεις ένα αδύνατο σώμα, μοιράσου το φαγητό σου με τους φτωχούς.

Για όμορφα μαλλιά, άφησε ένα παιδί να τα χαϊδεύει κάθε μέρα.

Για μια καλή κορμοστασιά, περπάτα γνωρίζοντας ότι δεν είσαι ποτέ μόνος/η.

Οι άνθρωποι, περισσότερο από τα αντικείμενα, έχουν ανάγκη από ανανέωση, αναζωογόνηση, ενδιαφέρον, φροντίδα, σωτηρία. Μην απορρίπτεις ποτέ κανέναν.

Θυμήσου ότι αν ποτέ χρειαστείς ένα χέρι βοήθειας, θα το βρεις στην άκρη του χεριού σου.

Όσο μεγαλώνεις, θα ανακαλύψεις ότι έχεις δύο χέρια, ένα για να βοηθάς τον εαυτό σου και το άλλο για να βοηθάς τους άλλους.

Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στα ρούχα που φοράει, στη σιλουέτα της ή στον τρόπο που φτιάχνει τα μαλλιά της. Η ομορφιά μιας γυναίκας πρέπει να φαίνεται μέσα από τα μάτια της, γιατί αυτά είναι η πύλη που οδηγεί στην καρδιά της, εκεί που υπάρχει η αγάπη.

Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στο μακιγιάζ της, η αληθινή ομορφιά σε μια γυναίκα φαίνεται στην ψυχή της. Είναι η τρυφερότητα που δίνει με αγάπη, το πάθος που εκφράζει, και η ομορφιά μιας γυναίκας όσο περνούν τα χρόνια τόσο αυξάνεται!»

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Έχει αρθρογραφήσει για ειδησεογραφικά, αλλά και πιο ψυχαγωγικά μέσα και για ποικιλία θεμάτων, από μουσική μέχρι πολιτική και πολιτισμό. Κατά καιρούς ασχολήθηκε με κριτικές δίσκων, συνεντεύξεις και αφιερώματα, ρεπορτάζ, αλλά και με το ραδιόφωνο. Λάτρης της ιστορίας, της ψυχολογίας, της εγκληματολογίας, της hard rock μουσικής και μητέρα δύο παιδιών. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.