Θέλησα να γράψω κάτι πάνω σε αυτό το κατά γενική ομολογία αμφιλεγόμενο θέμα, ύστερα από μια δική μου προσωπική εμπειρία.

Μέσω των Social Media, είχα την τύχη να γνωρίσω ένα γλυκύτατο και πολύ ταλαντούχο κορίτσι, την Άννα, την οποία και πλέον θεωρώ φίλη μου.

Και ορθώς θα μου πείτε, από πού και ως που έγινε φίλη σου κιόλας;

Θα σας απαντήσω με μια ερώτηση. Αυτοί που ξέρουμε χρόνια, και τους θεωρούμε φίλους καρδιακούς, δεν μας έχουν πληγώσει βαθιά και ανεπανόρθωτα; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να γίνουν φίλοι μας.

Όπως είπε και ο Αριστοτέλης: «Ο άνθρωπος είναι φύσει κοινωνικό ον».

Έχουμε ανάγκη την συντροφικότητα και την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους για να επιβιώσουμε σε αυτήν την κοινωνία.

Από τις συζητήσεις που κάναμε, λοιπόν, με την Άννα  μέσω των Social Media, ανακαλύψαμε ότι έχουμε πολλά κοινά και αποφασίσαμε να πάρουμε και οι 2 μας το ρίσκο να συναντηθούμε από κοντά.

Είχα καταλάβει ότι είναι μια σπουδαία καλλιτέχνης αλλά περισσότερο χάρηκα που είδα ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Ωστόσο, επειδή εγώ στάθηκα τυχερή και έπεσα σε έναν φυσιολογικό, για την εποχή μας άνθρωπο, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλους όσους θέλουν να συναντήσουν τον άγνωστο συνομιλητή τους από κοντά. Σε όποια ηλικία και να είμαστε δεν πρέπει να αψηφούμε τους κινδύνους που καραδοκούν.

Το «έλα μωρέ, σε μένα θα συμβεί;», όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και η πιο ορθή σκέψη.

Αν έχετε γνωρίσει κάποιο άτομο από τα Social και αποφασίζετε κάποια στιγμή να συναντηθείτε, φροντίστε να έχετε ενημερώσει τους οικείους σας με λεπτομέρειες για την συνάντηση σας. Ακόμα καλύτερα να πάρετε και κάποιον φίλο σας μαζί στην συνάντηση.

Όσον αφορά τους ανήλικους, εννοείται ότι δεν πρέπει καν να μπαίνουν στην διαδικασία μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης με άγνωστα τους άτομα.

Προφανώς και δεν θα κλειστούμε στο καβούκι μας, ωστόσο πρέπει πάντα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και όταν «χτυπάει το καμπανάκι» του μυαλού μας να το ακούμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άννα για την αμέριστη υποστήριξη της στο νέο μου ξεκίνημα. Κάποιοι φίλοι μου δεν το έκαναν!

Εις το επανιδείν.
Με αγάπη, maria

Κοινοποιήστε
Μαρία Διαμαντίδη
Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι γενικά ανήσυχο πνεύμα. Παθιάζεται με ό,τι καταπιάνεται και θέλει πάντα να το φέρνει εις πέρας. Δεν συμβιβάζεται με ένα μέτριο αποτέλεσμα. Εκτός από full time μαμά , αυτήν την περίοδο γράφει άρθρα στο Montelaki , στο Workingmama και στο Maxmag. Μότο ζωής που την εκφράζει απόλυτα: Όλα στην ζωή, είναι ένα ρίσκο.