Οι παράνομες σχέσεις στην εποχή μας δίνουν και παίρνουν, καθώς η κοινωνία δίνει μεγαλύτερη ανοχή σε οτιδήποτε αφορά τη σεξουαλική ελευθερία.

Πάντοτε όμως, οι σχέσεις αυτού του είδους είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρες, αφήνοντας με βεβαιότητα πληγές τόσο στους ανθρώπους που εμπλέκονται επίσημα, όσο και σε εκείνους που μένουν πίσω.

Ας δούμε τρεις λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος δε θα έπρεπε να εμπλακεί ποτέ σε αυτές:

  • Δεν είναι ηθικές: Όπως εσύ δε θα ήθελες κάποιος να σου πάρει με άτιμο τρόπο το αυτοκίνητό σου, το βιβλίο σου, τα ρούχα σου, έτσι και εσύ δεν πρέπει να παίρνεις το ταίρι που ανήκει σε κάποιον άλλο. Δε σου ανήκει, μη μπλέκεις τον εαυτό σου σε άσχημες καταστάσεις οι οποίες αργότερα θα σου επιστραφούν. Μη θελήσεις να στηρίξεις την ευτυχία σου επάνω στον πόνο και την εξαπάτηση ενός άλλου ανθρώπου.
  • Δεν οδηγούν πουθενά: Οι σχέσεις αυτού του είδους δεν οδηγούν πουθενά. Μην πιστεύεις ποτέ τις υποσχέσεις ενός δεσμευμένου και μη δεθείς ποτέ συναισθηματικά με έναν τέτοιο άνθρωπο. Ποτέ δε λένε αλήθεια, θέλουν απλώς να ξεσκάσουν και να αποκτήσουν μία παράνομη εμπειρία. Στο τέλος, πάντοτε σε αφήνουν μόνο και φεύγουν; κανείς δεν αφήνει το σταθερό του λιμάνι, την οικογένειά του και αυτό που με τόσο κόπο έχτισε για μία εφήμερη περιπέτεια.
  • Σου αξίζει η ολοκληρωτική αφοσίωση: Δεν αξίζει να έχεις έναν άνθρωπο που σου αφιερώνει λίγη ώρα όταν ξεμένει, που δε σε αγαπάει ολόκαρδα, που ανήκει αλλού και εσύ είσαι μόνο μία βόλτα και ένα βιαστικό ξέσπασμα για αυτόν. Αν εκτιμήσεις περισσότερο αυτό που είσαι, δε θα θέλεις να είσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης κανενός.

Αυτοί οι τρεις λόγοι λοιπόν, θεωρώ πως μπορούν να σε αποτρέψουν από τις σχέσεις αυτού του τύπου. Ναι τις θυμάσαι πάντα!

Κοινοποιήστε
ΠΗΓΗΜαρία Σκαμπαρδώνη
Docuventa Guests
Φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι που δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της συντακτικής μας ομάδας ή κείμενα άλλων πηγών που συνάδουν με τους σκοπούς της σελίδας μας.