Όποια και να είναι η πρώτη σας σκέψη στο άκουσμα της Καθαράς Δευτέρας, εμείς θα σας θυμίσουμε γιατί αυτή η μέρα είναι η καλύτερη αφορμή που αναζητούσατε για να πάτε μια εκδρομή ή ακόμα καλύτερα για να οργανώσετε ένα όμορφο τριήμερο μακριά απ’όλα!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η μέρα που σηματοδοτεί την λήξη της περιόδου της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής. Με άλλα λόγια είναι μια μεγαλειώδης έξοδος από όσα κουβαλάμε μέσα μας, ένα τελευταίο ξέσπασμα και μια αποφόρτιση ενώ παράλληλα είναι η πανηγυρική είσοδος στην κάθαρση της ψυχής, των σκέψεων και της ζωής μας .

Πέρα όμως από τους συμβολισμούς και από το που προέρχονται και γιατί, το σίγουρο είναι ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ευκαιρία που οδηγεί με τα έθιμά της μέσα στην καρδιά της φύσης, στη μέση του χειμώνα. Άλλωστε σημαίνει και την έναρξη της Άνοιξης!

Το πέταγμα του χαρταετού, τα υπαίθρια τραπεζώματα, γλέντια και λαϊκά πανηγύρια σε συνδυασμό με την μαγευτική αύρα της άνοιξης που έρχεται, μας κάνουν όλους να θέλουμε να δώσουμε το παρών! Κι αυτό το παρών θα είναι γεμάτο κέφι, χορό, φαγητό και ποτό!

Κάντε το εικόνα λοιπόν!

Σκεφτείτε πως ετοιμάζεστε για μια εξόρμηση στα υπέροχα χωριά του Πηλίου, όπου η πατροπαράδοτη φασολάδα κοχλάζει, τα θαλασσινά βγαίνουν από την θάλασσα λίγο πριν έρθουν στο πιάτο, το τσίπουρο καταναλώνεται άφθονο, οι σύλλογοι έχουν πολλά να σας παρουσιάσουν και οι ορχήστρες παίζουν μέχρι να κουραστείτε απ’τον πολύ χορό (ή και το φαΐ κατά περίπτωση)!

Ας μην ξεχνάμε επίσης τα τοπικά γλυκά εδέσματα, τη φιλοξενία των κατοίκων και την θέα των χαρταετών ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο (ουρανού, γης και θάλασσας), μια εικόνα που επισφραγίζει την μοναδικά υπέροχη συνολική εμπειρία!

Μήπως τώρα το σκέφτεστε λίγο παραπάνω;

Εντάξει, φτάνει τόση σκέψη! Όσο το καθυστερείτε χάνετε, πάτε όλο και πιο μακριά από μια καλή ευκαιρία για να ζήσετε λίγες ημέρες στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων.

Μην κάθεστε άλλο! Τρέξτε να κλείσετε δωμάτιο σήμερα κιόλας γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και ο χρόνος, όπως είπαμε, λίγος!

Κοινοποιήστε
ΠΗΓΗa2z-travel.gr
Docuventa Guests
Φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι που δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της συντακτικής μας ομάδας ή κείμενα άλλων πηγών που συνάδουν με τους σκοπούς της σελίδας μας.