Το Πήλιο είναι ιδανικό για πολλές δραστηριότητες στην φύση αλλά ο μύθος του Χείρωνα προκαλεί την περιέργεια και την ζήτηση της εμπειρίας του πως είναι να είσαι Κένταυρος. Επισκέπτες και τουρίστες κλείνουν καιρό πριν τις διακοπές τους ώστε να μπορέσουν να βρουν διαθέσιμα πακέτα που περιλαμβάνουν ιππασία και ιππικούς περιπάτους στο βουνό των Κενταύρων.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η περιοχή μας έχει έμπειρους και αξιόλογους εκπαιδευτές-οδηγούς που είναι στην διάθεσή σου όλες τις εποχές του χρόνου για να σε μυήσουν στην μαγική αυτή εμπειρία, φτάνοντας στα βάθη των δασών του βουνού.

Είναι απαραίτητο να ακούσεις τις οδηγίες του εκπαιδευτή σου γιατί η ιππασία δεν είναι «καθόμαστε πάνω στο άλογο κι εκείνο κάνει όλη τη δουλειά».

Πρέπει να ανακαλύψεις τα αντανακλαστικά του ιππέα πριν φτάσεις στο σημείο να πεις πως έκανες ιππασία κι αυτό δεν κερδίζεται από την πρώτη στιγμή που θα συναντηθείς με το άλογο.

Όπως και ο οδηγός σου, πρέπει να έχεις υπομονή και πειθαρχία.

Σε γενικά πλαίσια, από τις πρώτες στιγμές θα καταλάβεις πως η ιππασία δεν είναι εύκολη. Πρέπει να δείξεις αφοσίωση στην διαδικασία κάτι που θα σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά στο άλογο, που από την φύση του είναι συντροφικό ζώο.

Για να μπορέσεις να ιππεύσεις σωστά, είναι σημαντικό να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και άπαξ και συμβεί αυτό, να ξέρεις πως έχεις κάνει έναν νέο φίλο. Η αλληλεπίδραση και η επαφή με τα άλογα έχει καταγραφεί ως συναρπαστική και δεν είναι τυχαίο που η ιππασία θεωρείται θεραπευτική για κινητικά αλλά και ψυχικά προβλήματα.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ιππείς αναπτύσσουν ένα μοναδικό συναίσθημα ευφορίας, μια χαλαρότητα και απίστευτη ενέργεια. Το γεγονός ότι λειτουργούν υπό καθεστώς συνεργασίας με το ζώο, βοηθά στην ανάπτυξη της υπευθυνότητας, της υπομονής και της δοτικότητας του ατόμου.

Φαντάσου τώρα, τον συνδυασμό του φυσικού κάλλους της περιοχής μας με την ιππασία και αναλογίσου πόσο ευεργετικός μπορεί να αποβεί για την ψυχοσωματική μας υγεία! Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει την ηρεμία με την αδρεναλίνη, την ευχαρίστηση με τον ενθουσιασμό και την αίσθηση ελευθερίας παράλληλα με την συντροφικότητα.

Η μοναδική αυτή εμπειρία, λοιπόν, δεν καλύπτει απλά την ανάγκη για διασκέδαση αλλά για ευεξία! Μια σημαντική ανάγκη που δεν καλύπτεται εύκολα στις μέρες μας.

Γι’αυτό, αν την δοκιμάσεις, θα σου μείνει αξέχαστη!

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς