Φύλακες άγγελοι. Τι είναι αυτοί θα αναρωτιέστε και μαζί σας αναρωτήθηκα κι εγώ, ώσπου κινητοποιήθηκα, έψαξα, έμαθα, κατέγραψα και αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας. Αν έχετε την περιέργεια, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω…

Κάθε άνθρωπος έχει έναν φύλακα άγγελο, ο οποίος βέβαια είναι προσωπικός. Την άποψη αυτή ασπάζονται πολλοί λαοί και πολλές θρησκείες σε τούτον εδώ τον πλανήτη. Σύμφωνα π.χ. με τον Χριστιανισμό, κάθε άνθρωπος αποκτά από το βάπτισμα του αυτόν τον άγγελο, ο οποίος στέκεται δεξιά του και τον νουθετεί σε κάθε ευάρεστο για τον Θεό έργο.

Αμέσως μας γεννάται η απορία πώς γίνεται ένας άνθρωπος άθεος να μην έχει φύλακα άγγελο και κάπου εδώ αρχίζω με τόλμη να αμφισβητώ την ορθότητα της παραπάνω άποψης. Θεωρώ άδικο το γεγονός πως μόνο οι χριστιανοί ή οι θρησκευόμενοι έστω διαθέτουν αυτόν τον φύλακα άγγελο. Πιστεύω πως όλοι έχουμε έναν τον οποίο αποκτούμε, λογικώς εχόντων των πραγμάτων, με το πού θα πρωτοδούμε το φως μας.

Υποτίθεται πώς ο φύλακας άγγελος στέκεται πάντα δίπλα μας. Ειδικά μάλιστα όταν παρατηρεί πώς παρεκκλίνουμε από τον δρόμο μας, προσπαθεί να μας επαναφέρει στην τροχιά μας και βέβαια δεν μας εγκαταλείπει, ούτε μας παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Είναι ένα με εμάς. Τέτοιες συμπεριφορές χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους κι όχι τους αγγέλους που αποτελούν θεϊκά πλάσματα.

Το ερώτημα πού προκύπτει είναι αν οι φύλακες άγγελοι δημιουργούνται μαζί με εμάς και χάνονται με το χαμό μας η αν προϋπάρχουν, αν έχουν κατοικήσει στη γη ως άνθρωποι και αφού ανέβηκαν στον ουρανό, ο Θεός τους επέλεξε για να εκτελέσουν μία σημαντική αποστολή. Την αποστολή να φυλάνε τον καθένα από εμάς κάθε ώρα και στιγμή. Μια υποχρέωση που οφείλουν να εκπληρώσουν στον πατέρα των Θεών και των ανθρώπων.

Κάποιος φυσικά, όπως συχνά συμβαίνει σε όλα τα θέματα, θα εκφράσει αντίλογο και θα είναι δύσπιστος. Στο κάτω κάτω της γραφής και με τα δίκια του. Ωστόσο για να σας προλάβω, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν βεβαιωμένες αποδείξεις.

Μια από αυτές αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα. Αρκετά περίεργο δεν νομίζετε εκεί που κυριαρχεί ένα λουτρό αίματος, να κατορθώνει να σωθεί ένα άτομο μόνο ή μπορεί και λίγα ακόμη; Και όταν βγαίνει στα φως της δημοσιότητας, να τονίζει πώς η πίστη του στον Θεό τον έσωσε ή να αναφέρει με λυγμούς συνήθως πως βρίσκεται ένας από μηχανής Θεός πλάι του. Φυσικά δεν έχει την ικανότητα να συλλάβει τη μορφή του με τα ίδια του τα μάτια, τον νιώθει όμως κι η αφή είναι πιο δυνατή ως αίσθηση σε σχέση με την όραση…

Υποστηρίζεται πώς τα παιδιά και τα μωρά μπορούν να δουν τον άγγελο τους ή ακόμα και να τον ακούσουν να τραγουδάει ή να συνδεθούν μαζί του μέσω ενός τραγουδιού. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι έτοιμα να κλείσουν την πύλη με τον Επάνω Κόσμο και βρίσκονται ακόμα σε ένα επίπεδο αθωότητας που τους επιτρέπει αυτή την επαφή.

Οι αριθμολόγοι από την πλευρά τους θεωρούν πώς κάθε φορά που ο φύλακας άγγελος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας, εμφανίζεται μπροστά μας το 11:11 ή κάτι παραπλήσιο. Ακόμη, όσον αφορά την όσφρηση, υποστηρίζεται πώς εάν μυρίζει έντονα κανείς λουλούδια ή σοκολάτα, πιθανόν να είναι σιμά του ο άγγελος του. Αν μάλιστα βρει κανείς φτερά σε ένα ασυνήθιστο μέρος ή στον ουρανό τα σύννεφα σχηματίζουν την μορφή ενός αγγέλου, τότε ο άγγελος του προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ίδιο.

Εξάλλου, πολλές φορές ο άνθρωπος επιλέγει να αποτυπώσει τον φύλακα άγγελο σε κάποια μορφή τέχνης, ζωγραφική, γλυπτική, τατουάζ. Επιλέγει τον συμβολισμό του δηλαδή για να δείξει προφανώς με μια απλή κι όμορφη κίνηση πως τον ευχαριστεί που υπάρχει στη ζωή του και τον έχει προστατέψει τόσες και τόσες φορές.

Ένας γνωστός μου μοιράστηκε μαζί μου μία εμπειρία του. Μια μέρα, ήθελε να διασχίσει τον δρόμο και ερχόταν κατά πάνω του ένα αυτοκίνητο ξαφνικά με υπερβολική ταχύτητα. Ενώ η σύγκρουση ήταν μοιραία, ένιωσε ένα τράβηγμα στον ώμο του, το οποίο και τον κράτησε πίσω και εν τέλει τον έσωσε, αλλά δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος εκεί όταν γύρισε να κοιτάξει πίσω του ποιος τον τράβηξε. Σάστισε ο άνθρωπος. Πρώτη φορά στη ζωή του έτυχε να αντιληφθεί την σημαντική παρουσία του αγγέλου του.

Κι αν όλα αυτά που διαβάσατε τα θεωρείτε φαντασιουργήματα, σας επισημαίνω να προσπαθήστε και εσείς να νιώσετε τον δικό σας προσωπικό άγγελο, όχι όμως να τον δείτε. Η όραση προφανώς και δεν συνάδει με το θεϊκό στοιχείο.

Παραξενεύει ίσως το γεγονός πώς άτομα πεθαίνουν, αφού υποτίθεται πως ο άγγελος τους δεν το επιτρέπει. Εδώ υπεισέρχεται ο Θεός με την επιθυμία του και κρίνει Αυτός πότε τελειώνει η ζωή του καθενός κι η αποστολή του αντίστοιχου αγγέλου.

Επομένως, όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτόν τον φύλακα άγγελο, ακόμη κι οι πιο δύσπιστοι που υποστηρίζουν δογματικά πως δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να έχεις έναν άνθρωπο, ή κάτι σαν άνθρωπο τέλος πάντων, δίπλα σου. Ούτε ένδειξη αδυναμίας αποτελεί, παρόλο που στη σύγχρονη εποχή κάτι τέτοιο μπορεί με ευκολία να παρερμηνευτεί και να παρεξηγηθεί.

Κοινοποιήστε
ΠΗΓΗHealingeffect.gr, Wikipedia
Γέννημα θρέμμα Συκής Πηλίου. Ελεύθερο κι αντιδραστικό πνεύμα. Μιλάω λιγότερο κι ακούω περισσότερο. Αντλώ έμπνευση από τα καθημερινά και συχνά, για τους περισσότερους, ασήμαντα της καθημερινής ζωής. Πιστεύω ακράδαντα στο μότο πώς "όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Λατρεύω τη θάλασσα, τα βιβλία, τη μάθηση, τις ταινίες και την ησυχία. Φυσικά και σαν γνήσιο Τοξατάκι αγαπώ τα ταξίδια. Στόχος μου να μπορέσω να σε κάνω να χαμογελάσεις λίγο πιο ελπιδοφόρα ούτως ώστε να αντέξουμε αυτόν τον λαβύρινθο που αποκαλείται ζωή.