«Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.»
Σάββατο και Κυριακή 6 & 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο και αγαπημένο πλέον Φεστιβάλ Fantasmagoria στη Θεσσαλονίκη.

Ένα διήμερο με ποικιλία εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και για κάθε τομέα του Φανταστικού. Παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, ομιλίες, διαδραστικά events και εκδηλώσεις για παιδιά, Cosplay, συναυλίες, προβολές ταινιών, χορός, παραστάσεις και Stand Up Comedy, εργαστήρια, επιτραπέζια φαντασίας και Gamer’s Corners.

Μεγάλοι και παιδιά έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν το έργο αξιόλογων καλλιτεχνών τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προάγει την λογοτεχνία, την φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.

Καλλιτέχνες από διάφορους τομείς της τέχνης (λογοτεχνία, ζωγραφική, γλυπτική, χορός, αφήγηση, ποίηση κ.α.) έχουν την ευκαιρία να προάγουν τον πολιτισμό με έναν σύγχρονο τρόπο έκφρασης της φαντασίας.

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει επίσης έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει έμπρακτα ομάδες που χρειάζονται βοήθεια. Το Fantasmagoria 2019 συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με την έμπρακτη στήριξη του “Nina Service Dogs (Νίνα Σκύλοι Βοηθοί)“.

Στο παρελθόν, το Fantasmagoria έχει στηρίξει το “Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας” (2017) και το “Ράφι της Αγάπης” (2018).

____________________

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: στου φουαγιέ, στις αίθουσες Μ. Αναγνωστάκης και Νερού, στη σκηνή φουαγιέ και στο εξωτερικό θεατράκι.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Fantasyfest.gr

 

Κοινοποιήστε
Άννα-Μαρία Κέκια
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.