Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το φετινό Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria για 3η χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα διήμερο αφιερωμένο σε όλους όσους εμπνέονται, δημιουργούν και θαυμάζουν τις τέχνες του φανταστικού.

Βρεθήκαμε κι εμείς εκεί και προσπαθήσαμε να παρακολουθήσουμε όσα περισσότερα δρώμενα μπορούσαμε από το πλούσιο σε περιεχόμενο φεστιβάλ. Παρουσιάσεις βιβλίων και ιδεών, ομιλίες, σύντομα σεμινάρια και ψυχαγωγικά events ήταν διαθέσιμα στις αίθουσες του Δημαρχιακού Μεγάρου για όλους τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.

Στο φουαγιέ του κτιρίου φιλοξενήθηκε και τις δύο μέρες από το πρωί ως το βράδυ η έκθεση βιβλίων, κοσμημάτων, εικαστικών έργων, παιχνιδιών κτλ από περίπου 70 εκθέτες και δημιουργούς. Καθένας από αυτούς ξεχωριστός για τους δικούς του λόγους!

Μέσα από το φωτογραφικό μας υλικό παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το «φανταστικό» φεστιβάλ, καθώς και από μερικούς από τους καλλιτέχνες δημιουργούς και εκθέτες που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

*Πατήστε στις φωτογραφίες για να μεταβείτε στις σελίδες των εκθετών/δημιουργών.

Mystery Bay | Επιτραπέζια παιχνίδια, φιγούρες, ζάρια και ό,τι χρειάζεται κάθε φαν την περιπέτειας σε έναν φανταστικό κόσμο.

Χάρτινος Κόσμος | Υπέροχες δημιουργίες από χαρτί βασισμένες στην τεχνικές 3D Origami και Quilling. Διακοσμητικές φιγούρες και κοσμήματα, μοναδικά και ανθεκτικά, φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία!

Art & fléau – Lena Decay
George Grigoriadis Photography

Nikos Gaitanopoulos (Artist, Author)
NPC Crafting | Εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες με φόντο έναν φαντασιακό μεσαιωνικό κόσμο!

Annita Luxon’s Art 
G.Natsoulis Wood Art | Μοναδικές χειροποίητες ξυλοδημιουργίες

Plan B Art | Εντυπωσιακές χειροποίητες εμπνεύσεις από το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο της Μαρίας Παπαδοπούλου

Mini Cross Stitch | Μοναδικά κεντητά κοσμήματα από την Vera Kartalou
Marilena Mexi (Illustrator / Writer)
Angel Eyes Fantasy Art | Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου (Author / Illustrator)

 

Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium

Beer Deli | Ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου σπιτική μπύρα!
Τέχνης Όνειρα | Υπεροχές καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από μια άλλη, ονειρική πραγματικότητα από την Δήμητρα Κλωναρίδου.

Εκδόσεις «Ένατη Διάσταση» | Το «σπίτι» των Ελλήνων δημιουργών κόμικς με ιστορία από το 1999

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον καλλιτεχνικό τους δρόμο με φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα! Αναμένουμε πλέον για το επόμενο Fantasmagoria, που, όπως φαίνεται, εξελίσσεται σε έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει…

 

Φωτογραφικό υλικό: © Άννα-Μαρία ΚΖ

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.