Ο Βόλος έχει πολλά πράγματα για να νιώθει περήφανος αλλά σίγουρα μπορεί να νιώσει λίγο παραπάνω για τους καλλιτέχνες του.

Ανάμεσα σε επαγγελματίες, γνώστες, πτυχιούχους, ερασιτέχνες ή ειδήμονες, εγώ προσωπικά ξεχωρίζω μόνο τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το αντικείμενό τους με μεράκι και σεβασμό. Έτσι, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός “καλλιτέχνες” για τις Βολιώτισσες που γράφω αυτές τις αράδες.

Μια από αυτούς είναι η Δήμητρα Μπρετά, που γνωρίσαμε κι εμείς προσωπικά πριν μερικούς μήνες και την φέραμε ένα βήμα πιο κοντά σας με την συνέντευξη: Δήμητρα Μπρέτα: “Όταν βλέπεις ότι κάποιος είναι δημιουργικός και εργατικός, πρέπει να τον βοηθήσεις, να τον στηρίξεις”

Η Δήμητρα, έχοντας κερδίσει ήδη 2 φορές την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, έφτασε πριν μερικούς μήνες στις 5 καλύτερες bodypainters στον διαγωνισμό πασίγνωστης εταιρίας καλλυντικών “2019 Greek Artist of the Year #faceawards”.

Η εμπνευσμένη δημιουργός που έχει κλέψει τις εντυπώσεις, φέτος εκπροσωπήθηκε επάξια από την μαθήτριά της Μάγδα Σαμαρά η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο βραδινό μακιγιάζ.

Μαζί με την Μάγδα όμως, ήρθαν πίσω στον Βόλο ακόμα 2 βραβεία: 1η & 2η θέση στα νύχια φαντασίας, που κατακτήθηκαν από την Ελένη Βούλγαρη (ιδιοκτήτρια Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών) και την Ρία Πατακιούτη που είναι εκπαιδεύτρια στο εν λόγω κέντρο.

 

Οι διαγωνιζόμενες κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα από πολλές χώρες και πολλούς διακεκριμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, φέρνοντας για 3η φορά τα κύπελλά τους στον Βόλο.

Φυσικά και είναι όμορφες οι διακρίσεις, γιατί αυτές φανερώνουν και την δουλειά που έχει προηγηθεί. Όμως ο μεγαλύτερος λόγος που σας μεταδίδουμε αυτή την είδηση είναι η χαρά μας για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι στην πόλη που διαρκώς δοκιμάζονται, μαθαίνουν οι ίδιοι, διδάσκουν σε άλλους και τους παροτρύνουν να αναπτύσσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους!

Κάπως έτσι χτίζονται όμορφες σχέσεις, εξελίσσονται νέες ιδέες και προκαλούνται τάσεις στην κοινωνία. Κάποιες από τις καλύτερες τάσεις μάλιστα, του ονείρου, της φαντασίας και του οράματος. Γι’αυτό κιόλας μίλησα ήδη για καλλιτέχνες. Αυτές οι τάσεις είναι που τους ξεχωρίζουν…

Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν! 🙂

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς