Το περπάτημα είναι η πιο απλή μορφή αερόβιας άσκησης και απαιτεί μόνο λίγο χρόνο κι ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια. Ως γνωστόν και σύμφωνα με την εικόνα, τα οφέλη είναι πολλαπλά για την υγεία μας και πρέπει να λάβεις σοβαρά το ενδεχόμενο να το εντάξεις στην ζωή σου.

Σε μια πόλη, όπως ο Βόλος, που οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, το περπάτημα ενδείκνυται για την καθημερινή μετακίνησή μας, μιας και αποφέρει διπλό κέρδος: στην τσέπη και την υγεία μας.

Αν οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις διανύοντας την πόλη περπατώντας, τότε μπορείς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου για μια βόλτα.

Υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείς να πας:

στην παραλία, στην αγορά, στα παλιά, στο ελικοδρόμιο, παραπλεύρως του Κραυσίδωνα, στον περιφερειακό, στην Γορίτσα ή έστω στο πάρκο της γειτονιάς σου.

Όσο κι αν φαντάζει αγγαρεία το περπάτημα, αν το καθιερώσεις θα αλλάξουν πολλά στην καθημερινότητά σου!

Δεν είναι μόνο θέμα σωματικής υγείας αλλά και ψυχολογικής αφού με το περπάτημα θα πέσουν οι τόνοι της έντασης των υποχρεώσεων και των καταστάσεων που μας πιέζουν. Επίσης, μας βοηθά να γίνουμε παρατηρητές του περιβάλλοντος χώρου, με άλλα λόγια να εντοπίσουμε πράγματα που πριν δεν είχαμε αντιληφθεί (πχ. τα παιδιά που παίζουν στην γειτονιά, το αεράκι να μας ανακατεύει τα μαλλιά, τα φύλλα που πέφτουν, κ.α.).

Ακόμα δεν έχεις πειστεί;

Συνδύασε το περπάτημα με μουσική, δοκίμασε να κάνεις κάποιες φωτογραφικές διαδρομές ή ακόμα καλύτερα πάρε και μια φίλη σου μαζί!
Μην το παιδεύεις πολύ στο κεφάλι σου, δεν έχεις κάτι να χάσεις!

Προσπάθησέ το και κάνε την αρχή σήμερα κιόλας!

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς