Η προετοιμασία του ταξιδιού ξεκινά πριν καν αναζητήσουμε τον προορισμό. Ξεκινά ακριβώς εκείνη την ώρα που διαπιστώνουμε πως έχουμε απομακρυνθεί από το ονειρικό, την στιγμή δηλαδή που αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε χαθεί, ότι έχουμε κολλήσει σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο ζωής, ότι κάπου κάτι μας περιορίζει και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε παρακάτω.

Εκείνη λοιπόν την στιγμή, αναπτύσσεται μέσα μας η ανάγκη για το ταξίδι και ακούμε το εσωτερικό κάλεσμα το οποίο μας συνιστά να βιώσουμε μεταμορφωτικές εμπειρίες. Εμπειρίες που μας ξυπνούν συναισθήματα και δημιουργούν αναμνήσεις, εφόδια που είναι χρήσιμα για μια ισορροπημένη ζωή. Εφόδια που προφανώς τα έχουμε σε έλλειψη και πρέπει να αναπληρώσουμε για να μπορούμε να ονειρευτούμε και να προοδεύσουμε.

Το ταξίδι, είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις, να εμπεδώσουμε την πραγματικότητα και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για την αναζήτηση της ανθρώπινης φύσης και ο πιο ψυχαγωγικός για την εξάσκηση μιας βαθύτερης εσωτερικής διερεύνησης.

Έτσι, ο ταξιδιώτης δεν λειτουργεί ως ονειροπόλος αλλά ως εξερευνητής. Αυτό που κάνει είναι να βρίσκει τρόπους, τόπους και συνθήκες που θα συμβάλουν ενεργά στην προσωπική του ευεξία.

Είναι ο άνθρωπος που θέλει να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον εσωτερικό του παράδεισο. Κυνηγά το όνειρο αλλά δεν το επιδιώκει. Θέλει πάντα να αφήνει κάτι για την επόμενη φορά.

Και κάθε φορά θέλει να έρχεται αντιμέτωπος με αυθεντικές περιπέτειες. Να ακούσει ιστορίες, μύθους και θρύλους, και να κάνει φανταστικές περιπλανήσεις μέσα από αυτές ή να παραδοθεί στις γαστρονομικές απολαύσεις που απλώνονται μπροστά του, αυτές τις άγνωστες αμαρτίες που θα θέλει να τις κάνει συνήθεια…

Εμπειρίες, απλές αλλά γεμάτες, που θα τον κάνουν να καταλάβει πως το αυθεντικό είναι η αλήθεια του τώρα, είναι μέσα μας κι είναι ταυτόχρονα τόσο σύνθετο όσο κι απλό.

Η αποκάλυψη του αυθεντικού από ένα σύνολο συγκυριών που, είτε έχουν προσχεδιαστεί είτε όχι, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον εαυτό μας. Είναι η δίοδος για την προσέγγιση της πνευματικής μας ανάπτυξης, της αυτοβελτίωσης και της συναισθηματικής μας ανάτασης.

Είναι ο λόγος που το ταξίδι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολυτέλεια αλλά ως ανάγκη. Μια ουσιαστική και σημαντική ανάγκη που όταν καλύπτεται, μας δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε σε πολλά και περισσότερα θέματα. 

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς