Έμαθα για το Wheeling2help κάπου στο 2016 όταν διοργάνωνε την δεύτερη ποδηλατική του δράση και είχε ως σταθμό την πόλη μας! Με συνεπήρε το γεγονός ότι νέα παιδιά συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον εθελοντισμό και δημιουργούν νέα ακτιβιστικά πρότυπα.

Έτσι, άρχισα να τους παρακολουθώ και χαίρομαι πραγματικά που συνεχίζουν να κάνουν δράσεις για έναν καλύτερο κόσμο αποδεικνύοντας ότι ο τροχός γυρνάει για όλους αρκεί να το θέλουμε!

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και εξελίχθηκε σε ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης! Η πρωτοβουλία τους έχει καταφέρει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η αρχή έγινε με τα 6μηνα οδοιπορικά AfriQuest και AsiaQuest σε Αφρική και Ασία αντίστοιχα, όπου ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα έχοντας μαζί μονάχα σκηνή και
backpack διέσχισαν τις 2 ηπείρους προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε κοινότητες που είχαν ανάγκη.

Οι συγκλονιστικές και μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισαν από αυτά τα ταξίδια έφεραν στην συνέχεια 2 μεγάλα ποδηλατικά πρότζεκτ από το Wheeling2help.

Ο πρώτος ποδηλατικός μαραθώνιος είχε τη διαδρομή Λονδίνο – Αθήνα που πραγματοποιήθηκε σε 35 ημέρες και συγκέντρωσε χρήματα για την Φλόγα, ενώ ο δεύτερος με διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο Κρήτης ολοκληρώθηκε σε 32 ημέρες και είχε σκοπό την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.

Η στήριξη και η αγάπη του κόσμου που έλαβε το Wheeling2help, έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη των δράσεων εντός κι εκτός Ελλάδος.

  • ΕλλάδαΜε βάση το NISI στις Ράχες Φθιώτιδας, έναν πολυχώρο / εκπαιδευτικό κέντρο με δυνατότητα διαμονής σε σκηνές τύπου Glamping αλλά και camping, διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες με βάση τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον εθελοντισμό.Οι δραστηριότητες γίνονται την περίοδο Απρίλιο-Οκτώβριο και περιλαμβάνουν εργασίες στον λαχανόκηπο, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, καθαρισμούς παραλιών, δενδροφυτεύσεις, πεζοπορίες, προβολή ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις των αποστολών, φιλοξενία αιμοδοσίας, εργαστήρια ρομποτικής, ανανέωσιμων πηγών ενέργειας και φυσικής δόμησης, και πολλά ακόμα.Το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις που γίνονται καθημερινά είναι ανοιχτό προς όλους και μπορεί κάποιος να μας επισκεφτεί τον χώρο με την οικογένειά του ή ακόμα να οργανωθεί εκπαιδευτική εκδρομή για σχολεία και οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, www.nisi.com.gr / 22380 31809.

  • Ταξίδια Αλληλόδρασης MyQuest : Πρόκειται για 10ημερα ταξίδια-αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε κοινότητες που το Wheeling2help επισκέπτεται κάθε χρόνο για να βλέπει την πρόοδο αλλά και τις προκλήσεις.Σε αυτά τα ταξίδια οι εθελοντές δουλεύουν μαζί με τους ντόπιους σε σημαντικά ζητήματα όπως το νερό, η εκπαίδευση, η στέγαση, η ενδυνάμωση νεολαίας και γυναικών, κλπ.Η διαμονή και διατροφή των εθελοντών είναι πολύ κοντά σε αυτήν των ντόπιων ώστε να είναι κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς τους. Η συνύπαρξη και η συνεργασία τρέφει εμπιστοσύνη, σεβασμό και αλληλοεκτίμηση.Η περίοδος των ταξιδιών MyQuest είναι Νοέμβριος–Μάρτιος και για την ώρα οι κοινότητες και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις βρίσκονται σε Νεπάλ, Τανζανία, Κένυα και Βιετνάμ. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ούτε συγκεκριμένες ειδικότητες που είναι προαπαιτούμενες, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με διαφορετικό τρόπο στην αποστολή!

Αν θα θέλατε να συμμετέχετε στα επόμενα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest,
μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@wheeling2help.com

Φυσικά, δεν σταματούν εκεί! 

Αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια για την υπερκατανάλωση πλαστικού.
Σκοπός τους είναι ο Πολυχώρος NISI να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο συγκέντρωσης πλαστικού, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να πηγαίνουν κάθε μορφής πλαστικά αντικείμενα και από αυτά να δημιουργούνται νέα μικροπροϊόντα και χρηστικές δημιουργίες για την κοινότητα όπως παγκάκια, πλακάκια, κλπ!

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλους! Από τους ανθρώπους της περιοχής μέχρι τις εκπαιδευτικές ομάδες, ερευνητές, εταιρείες και ιδρύματα!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα ;
Δείτε εδώ: www.wheeling2help.com/plastic-remake-lab-wheeling2help

 

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς