Η περιοχή μας είναι γνωστή για την μεγάλη παραγωγή αμυγδάλου κι αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο. Ακόμα μια τοπική επιχείρηση, αξιοποίησε αυτή την πολύτιμη πρώτη ύλη και δημιούργησε ένα προϊόν που έμελλε να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Η ιστορία της Amygdalea ξεκίνησε κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το 2014, όταν ο γεωπόνος Αθανάσιος Τσαγκαδόπουλος ένιωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός προϊόντος που θα αξιοποιούσε τις άφθονες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και την προστιθέμενη αξία τους.

Μετά από πολλές αναζητήσεις οδηγήθηκε στην ιδέα της παραγωγής 100% καθαρών, βρώσιμων φυτικών ελαίων, με πρώτο και καλύτερο το «Αμυγδαλέλαιο Βόλου».

Το «Αμυγδαλέλαιο Βόλου» επεξεργάζεται με τη διαδικασία ψυχρής έκθλιψης έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να παραμένουν αναλλοίωτα και παράγεται αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες.

Δεν υπόκειται σε ραφινάρισμα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται ανέπαφο τόσο το φυσικό του χρώμα όσο και η γεύση του.

Η έλλειψη προσμίξεων και χημικών κατά την παραγωγή του διασφαλίζουν την απόλυτη καθαρότητα και φυσικότητα του προϊόντος και μπορούμε να μιλάμε για ένα 100% παρθένο έλαιο 

Θεωρείται κατάλληλο για χρήση σε όλο το σώμα, για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλλυντικές και θεραπευτικές χρήσεις, για ενυδάτωση, θρέψη, προστασία και πρόληψη.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι προσφέρει σημαντικά ευεργετικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, όταν προστίθεται στις σαλάτες!

Το υψηλό ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (ελαϊκό) και η ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που περιέχει, συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας ενώ η βιταμίνη Ε έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό και ενισχύει τόσο την ελαστικότητα του δέρματος όσο και την αντοχή των μαλλιών και των νυχιών.

Το “Αμυγδαλέλαιο Βόλου” έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές για τους οποίους ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και τους συναντά στα ράφια καταστημάτων με φυσικά/βιολογικά προϊόντα ή στο σπίτι τους, μετά από ραντεβού που κλείνουν σε διάφορα e-shops.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Amygdalea: http://www.amygdalea.gr
ή την σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/amygdalea/

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς