Ο έντονος ρυθμός ζωής και το άγχος δεν μας επιτρέπουν να καλύψουμε μια από τις πιο σημαντικές ανάγκες μας, τον ύπνο! Για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, συνηθίζουμε να κοιμόμαστε πολύ αργά και λιγότερες ώρες από αυτές που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε (7-8 ώρες).

Επομένως, η συνήθεια που έγινε λατρεία λέγεται Snooze (αναβολή)

Η αναβλητικότητα, κατά γενική ομολογία, δεν είναι κάτι που πρέπει να επικροτούμε αλλά τι να κάνουμε που ο οργανισμός δεν έχει χορτάσει ξεκούραση και δεν έχει φορτίσει τις μπαταρίες του στο 100%;!

Εδώ είναι το σημείο που έρχονται οι επιστήμονες να πάρουν θέση στο θέμα. Αυτοί, λοιπόν, λένε ότι η αναβολή του πρωινού ξυπνήματος έχει άσχημες συνέπειες.

Το στάδιο του ύπνου, που ξυπνάμε και ξανακοιμόμαστε για λίγο, η επιστημονική κοινότητα το έχει ονομάσει «κατακερματισμένο ύπνο». Τα 5-10-15 λεπτά που ξεκλέβουμε από την μάχη με τις υποχρεώσεις, όσο κι αν φαντάζουν ευεργετικά και ονειρεμένα, δεν είναι.

Οι μικρές και διαδοχικές παύσεις ύπνου χαλάνε την μπαταρία μας
και ξεφορτίζουμε πριν καν μπούμε σε πλήρη λειτουργία!

Για να το πούμε με πιο απλά λόγια, η διάσπαση του ύπνου κάνει την ενέργεια και την διάθεση να μειώνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό που ούτε ο πιο φρεσκοκαβουρδισμένος και φρεσκοκομμένος 100% arabica καφές, από τις καλύτερες φυτείες του κόσμου, δεν μπορεί να βοηθήσει!

Και κάπως έτσι, για το καλό όλων μας, ήρθε η ώρα να πάρουμε διαζύγιο από το πολυαγαπημένο Snooze γιατί μας κάνει να ζούμε μια ψευδαίσθηση ενώ καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου μας.

Μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο για την διαδικασία, μπορείτε να αρχίσετε να ξενοκοιτάτε! Ναι, μπορεί να μην είναι τίμιο αλλά θα κάνει καλό στην υγεία σας! Πάρτε ένα ξυπνητήρι που δεν έχει αναβολή.

Τι πάει να πει δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το κινητό σας και δεν θέλετε να το απατήσετε;

Που και που χρειάζεται και το χώρια! Βάλτε το τουλάχιστον σε κάποιο σημείο του δωματίου, που θα σας «αναγκάσει» να σηκωθείτε και να περπατήσετε για να το δείτε και να του πείτε καλημέρα.

Ούτε αυτό δεν σας βολεύει; Φτιάξτε πρόγραμμα ύπνου σύμφωνα με τις ανάγκες σας το οποίο θα τηρείτε και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Ευκολάκι, ε;! Σιγά – σιγά η συνήθεια θα γίνει παρελθόν και το νέο πρόγραμμα θα βάλει σε σειρά και τάξη την ζωή σας.

Το ξέρω ότι εμένα περιμένατε να σας το πω, αλίμονο!

Γενικά, όποια συμβουλή και να δώσει ο καθένας, αν δεν αλλάξετε την καθημερινότητά σας, δεν θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σας! Ο τέλειος ύπνος, ο ύπνος ο σωστός, είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και πρέπει να σας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν τον αφήνετε να λειτουργήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Πάρτε τα κατάλληλα μέτρα και αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.
Μην μπουκώνετε την μέρα σας με υποχρεώσεις, αυτές ποτέ δεν τελειώνουν!

Να έχετε υπόψιν σας ότι πάντα προκύπτουν και απρόοπτα, με το να έχετε δεσμευμένη όλη την μέρα σας σερί αυτό που καταφέρνετε είναι να εξαντλείτε πλήρως το σώμα και το μυαλό σας. Είναι θεμιτό να ξεπερνάτε τα όρια που και που γιατί έτσι είναι η ζωή, αλλά όταν γίνεται συστηματικά θα καταλήξετε στην πλήρη κατάρρευση.

Αντί να έχετε ιδιαίτερη σχέση με το Snooze, βελτιώστε την σχέση με τον ύπνο.
Είναι πιο ευεργετικός και πιο σημαντικός για την ζωή σας!

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς