Γερμανία, μία χώρα σχετικά κοντά στην Ελλάδα στον χάρτη, αλλά αδιαμφισβήτητα πολύ μακριά από αυτή στην ανάπτυξη. Αυτό συμβαίνει γιατί η Γερμανία είναι μία πάμπλουτη βιομηχανική χώρα, που συνεχώς εξελίσσεται σε αντίθεση με την ένδεια και τη στασιμότητα της Ελλάδας μας.

Το Μόναχο είναι μία πανέμορφη πόλη της Γερμανίας, την οποία απαραίτητο θα ήταν να επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης που πατάει το πόδι του σε αυτή τη χώρα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και διαθέτει πολλά δημόσια πάρκα. Η τεράστια έκταση πρασίνου που διαθέτει, μαγεύει.

Στην πόλη του Μονάχου τα αξιοθέατα είναι πολλά και διάφορα. Μερικά από τα σπουδαιότερα είναι, λόγου χάριν, το Δημαρχείο του Μονάχου (παλαιό και νέο) με τις ξακουστές καμπάνες και η κεντρική πλατεία Marienplatz, στην οποία προσφέρει περισσότερη ομορφιά και το μικρό συντριβανάκι που τη στολίζει.

Επίσης, τα βασιλικά ανάκτορα είναι τόσο ενδιαφέροντα που θα μπορούσες κάλλιστα να κάτσεις εκεί “χαζεύοντας” τον χώρο για πολλές ώρες. Ο σχεδιασμός των εκθεμάτων αφήνει τους επισκέπτες χωρίς λέξεις.

Λίγο πιο έξω από την πόλη του Μονάχου, το ποδοσφαιρικό γήπεδο Allianz Arena προκαλεί μεγάλη συγκίνηση και αμέριστο θαυμασμό σε όσους ασχολούνται ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο και πραγματικά η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στις εμπειρίες ζωής ενός ανθρώπου.

Άλλωστε για να παρακολουθήσει κανείς αγώνα σε αυτό το στάδιο δύναται να σπαταλήσει όλες του τις οικονομίες και τίθεται ζήτημα ακόμα αν και αυτές θα του φτάσουν!

Στην πόλη Νταχάου, η οποία βρίσκεται νότια και 20 χιλιόμετρα μόλις βορειοδυτικά του Μονάχου, βρίσκεται το γνωστό στρατόπεδο συγκέντρωσης, που δημιουργήθηκε από τους Ναζί το 1933.

Για να επισκεφθεί κανείς ένα τέτοιο μέρος είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ψυχολογικά, γιατί όλα όσα θα αντικρίσει θα δέσουν το στομάχι του κόμπο. Είναι ένας σκληρός τόπος με μία άσχημη μυρωδιά που χτυπάει τα ρουθούνια σου ακόμα και μετά από τόσα χρόνια και δεν μπορείς -όσο και να θέλεις- να την αγνοήσεις. Το μυαλό σου γεμίζει με αποτρόπαιες και βάναυσες, βάρβαρες εικόνες και ας μην ξέρεις όλη του την ιστορία. Φεύγοντας σου αφήνει, θα έλεγα, μία αίσθηση αηδίας για το ανθρώπινο είδος.

Ωστόσο, επειδή ψυχανεμίζομαι πως το κλίμα βάρυνε πολύ, οφείλω να αναφέρω το εξαιρετικό φαγητό στην πόλη αυτή και μάλιστα το γεγονός πως έχει κατακλυστεί από Έλληνες, οι οποίοι είναι πάντα καλοπροαίρετοι, πρόσχαροι και φιλικοί.

____________________________________

Αυτά ήταν όλα όσα εντυπώθηκαν στη μνήμη μου από το Μόναχο της Γερμανίας και τα οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Συνεπώς, εάν θέλεις να ανακαλύψεις το εξωτερικό, μία καλή επιλογή είναι να ξεκινήσεις από τη Γερμανία γενικά και από το Μόναχο ειδικά και θα δημιουργήσεις άλλη μία ζωηρή ανάμνηση στο αρχειοφυλάκειο της ζωής σου!

Κοινοποιήστε
Ασημίνα Σακλάκη
Γέννημα θρέμμα Συκής Πηλίου. Ελεύθερο κι αντιδραστικό πνεύμα. Μιλάω λιγότερο κι ακούω περισσότερο. Αντλώ έμπνευση από τα καθημερινά και συχνά, για τους περισσότερους, ασήμαντα της καθημερινής ζωής. Πιστεύω ακράδαντα στο μότο πώς "όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Λατρεύω τη θάλασσα, τα βιβλία, τη μάθηση, τις ταινίες και την ησυχία. Φυσικά και σαν γνήσιο Τοξατάκι αγαπώ τα ταξίδια. Στόχος μου να μπορέσω να σε κάνω να χαμογελάσεις λίγο πιο ελπιδοφόρα ούτως ώστε να αντέξουμε αυτόν τον λαβύρινθο που αποκαλείται ζωή.