Η καταξιωμένη σχεδιάστρια παρουσίασε τη συλλογή της «Making Waves» για το καλοκαίρι 2019 με κύρια πηγή έμπνευσης την ομορφιά της θάλασσας της Ελλάδας αλλά και την διάσωσή της από τα σκουπίδια και τα πλαστικά, συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Greeenpeace #ΖωήΧωρίςΠλαστικό.

Για την δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη του show, ακούστηκαν ήχοι κυμάτων, ώστε να δοθεί έμφαση σε αυτό που θα ακολουθούσε.

Η Δάφνη Βαλέντε με τη συλλογή της κατάφερε να συνδέσει μόδα και οικολογία ντύνοντας, με πολύ όμορφο τρόπο, την θηλυκότητα με συμβολισμούς. 

Μέσα από ανάλαφρα και αέρινα κομμάτια, σε θαλάσσια εμπριμέ και έντονα χρώματα (κοραλί, μαύρο, βεραμάν, μωβ, μπλε) παρουσιάστηκε η όμορφη πλευρά της θάλασσας, ενώ τα αξεσουάρ που φορέθηκαν ήταν όλα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά για να αναδειχθεί η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων με γνώμονα το μέλλον.

Την επίδειξη έκλεισε το «πλαστικό νυφικό», μια δημιουργία που ήθελε να θέσει προβληματισμούς για την μόλυνση των θαλασσών από το πλαστικό. Συμβολικά σκηνοθετημένο, το μοντέλο έσκισε το νυφικό του αποκαλύπτοντας το μπλε εμπριμέ φόρεμα που φορούσε από κάτω, το οποίο συμβόλιζε τα απαλλαγμένα, από σκουπίδια και πλαστικά, νερά της θάλασσας.

Η επίδειξη της συλλογής της Δάφνης Βαλέντε
απέσπασε τα πιο θετικά και ενθουσιώδη σχόλια γιατί κατάφερε να αποδείξει ότι η μόδα δεν αποτελεί απλά μια τάση, είναι μια τέχνη που μεταφέρει μηνύματα στο κοινό και γι’αυτό καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς