Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν το νούμερο των κουφέτων σε μια μπομπονιέρα γάμου είναι τυχαίο ή αν υπάρχει λόγος που υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός. Έχω παραβρεθεί σε διάφορους γάμους και έχω δει διάφορους συνδυασμούς κουφέτων. Σχεδόν πάντα το νούμερο ήταν μονός αριθμός.

Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε μόνες σας τις μπομπονιέρες σας και θέλετε να μάθετε πόσα  κουφέτα να βάλετε μέσα ή αν απλά θέλετε να μάθετε γιατί βάζουμε συγκεκριμένο νούμερο κουφέτων, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Το άρθρο μας σίγουρα σας ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με την παράδοση, η μπομπονιέρα του γάμου πρέπει να περιέχει 5 κουφέτα τα οποία συμβολίζουν υγείαμακροζωίαχαράευημερία και γονιμότητα που είναι και ο πιο μικρός συνδυασμός που μπορεί να βρεθεί. Άλλοι πιστεύουν πως ο αριθμός 7 συμβολίζει την καλή τύχη στη διάρκεια της κοινής ζωής των νεόνυμφων. Όλοι όμως πιστεύουν ότι ο αριθμός των κουφέτων σε μια μπομπονιέρα πρέπει να είναι μονός.

Καταρχήν, σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να υπάρχει μονός αριθμός κουφέτων με βάση την Αγία Τριάδα (Πατήρ-Υιός-Άγιο Πνεύμα). Επιπλέον τα μυστήρια της εκκλησίας είναι μοναδικά, για παράδειγμα μια φορά μπορεί κάποιος να βαπτιστεί. Προκειμένου να ευχηθεί λοιπόν η εκκλησία ο γάμος να είναι μοναδικός για το ζευγάρι και με την ευλογία της Αγίας Τριάδας, θέλει τα κουφέτα της μπομπονιέρας να είναι μονός αριθμός.

Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι 5, 7, 9, 11 και υπάρχουν και μπομπονιέρες με 15 κουφέτα, κάτι το οποίο βέβαια είναι σπάνιο. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι αυτή των 7 κουφέτων και πολλά ζευγάρια διαλέγουν τα 2 από αυτά να είναι με σοκολάτα και τα υπόλοιπα κλασικά με αμύγδαλο.

Ένας άλλος λόγος που τα κουφέτα είναι μονός αριθμός και μάλιστα πρώτος (5, 7) είναι με βάση το ότι οι πρώτοι αριθμοί διαιρούνται μόνο από τον εαυτό τους και από τη μονάδα και από κανέναν άλλον αριθμό. Επομένως ο αριθμός αυτός συμβολίζει ότι κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να χωρίσει το ζευγάρι (που πλέον θα πρέπει να λειτουργεί σαν μονάδα) παρά μόνο ο θάνατος (η μονάδα) ή οι ίδιοι με τα σφάλματά τους.

Το πόσα κουφέτα τελικά θα επιλέξετε είναι προσωπική σας υπόθεση και σχετίζεται με την ίδια τη μπομπονιέρα σας καθώς μια πιο ακριβή μπορεί να περιέχει λιγότερα κουφέτα ενώ μια μπομπονιέρα από τούλι καλό θα ήταν για να φαίνεται πιο πλούσια να περιέχει περισσότερα κουφέτα.

Μία φορά παντρεύεστε, οπότε θέλετε να είναι όλα τέλεια ειδικά σε κάτι που παίρνουν οι καλεσμένοι σας ως «ευχαριστώ» για τη παρουσία τους στη πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας!

Κοινοποιήστε
Σπούδασε Τεχνικός Διακόσμησης στο τμήμα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και έχει εργαστεί ως Interior Designer και Merchandiser σε μεγάλες εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την οργάνωση εκδηλώσεων. Στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί diy κατασκευές παρέα με το μαλτεζάκι της και παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, επιμένει να γράφει τα κείμενα της στο χέρι.