Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο για την διατήρηση της ζωής στη γη. Έτσι και για τον οργανισμό μας η λίστα με τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι τεράστια.

Ας δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να πίνουμε περισσότερο νερό στην καθημερινότητά μας.

➱ Η κατανάλωση νερού συνδέεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Συνεπώς όσο περισσότερο νερό καταναλώνουμε μέσα στη μέρα, ενισχύουμε την διαύγεια και την δημιουργικότητά μας και μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη συγκέντρωση.

➱ Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα, όπως η άσκηση ή η χειρωνακτική εργασία, προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση υγρών με την έκκριση ιδρώτα, γι’ αυτό πρέπει να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο και όσο κάνουμε αυτό η σωματική μας κατάσταση και η απόδοσή μας βελτιώνεται.

➱ Το νερό είναι απαραίτητο για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Όταν βρισκόμαστε σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, το σώμα μας ζητάει όλο και περισσότερο νερό, ακόμα κι αν δεν κάνει κάποια δραστηριότητα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχουμε πυρετό.

➱ Το νερό λειτουργεί σαν λιπαντικό για την καλύτερη λειτουργία των αρθρώσεων και είναι βασικό δομικό συστατικό των κυττάρων κάθε ζωντανού οργανισμού.

➱ Αν καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού καθημερινά, θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται πιο λαμπερό και ελαστικό και να καθαρίζει από σπυράκια και σημάδια, καθώς τα κύτταρά του καθαρίζουν και ανανεώνονται.

➱ Το νερό αποτελεί την πιο φυσική μέθοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού. Όταν ενυδατώνουμε επαρκώς το σώμα μας, εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των νεφρών και την απομάκρυνση των τοξινών.

➱ Η μηδενική θερμιδική αξία του νερού το καθιστά το ιδανικό ποτό για κάθε περίπτωση που θέλουμε να δροσιστούμε ή απλά να πιούμε κάτι, αντί να επιλέξουμε κάποιο αναψυκτικό ή αλκοόλ με θερμίδες, ζάχαρη και καθόλου θρεπτική αξία.

➱ Μελέτες έχουν συσχετίσει την μεγαλύτερη κατανάλωση νερού με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

➱ Το νερό βοηθάει επίσης στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καλύτερη χώνεψη, αποφυγή δυσκοιλιότητας κτλ.

➱ Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι και η αφυδάτωση του οργανισμού. Το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να τον ανακουφίσουμε.

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.