Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την δυναμική του και την δημιουργικότητά του με την εφαρμογή fuelGR που μας ενημερώνει για τις τιμές των καυσίμων, τόσο ανά περιοχή όσο και ανά πρατήριο, και μας βοηθά να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα σε ετήσια βάση.

Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν να μην προχωράνε τα Ελληνικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να δημιουργούν νέες συνθήκες ανάπτυξης και καινοτομίας, με την χρήση τεχνολογικών μέσων, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινωνία με τα όπλα της γνώσης, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων.

Τα δεδομένα που χρειάζεται η εφαρμογή αντλούνται απευθείας από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου οι πρατηριούχοι υποχρεούνται από το νόμο να παρέχουν όλα τα στοιχεία, με τον συγχρονισμό μεταξύ του Παρατηρητηρίου Τιμών και του fuelGR να γίνεται κάθε 15 λεπτά.

Ο ακριβής εντοπισμός των βενζινάδικων στο χάρτη και τα επιπλέον απαραίτητα στοιχεία (τηλέφωνο, κτλ) είναι σε αποκλειστική ευθύνη διερεύνησης της ομάδας ανάπτυξης.

Η εφαρμογή δεν σταματά στο να μας ενημερώνει, καθώς δίνει την δυνατότητα αξιολόγησης των βενζινάδικων από τους χρήστες αποσκοπώντας στην βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών κατά τις συναλλαγές τους με τα πρατήρια!

Ένα επιπλέον κίνητρο, για να συμμετέχει κάποιος ενεργά σε αυτό, είναι η προσφορά ειδικού βοηθήματος στην εύρεση φτηνών και ποιοτικών καυσίμων σε όσους χρήστες έχουν καταγράψει πάνω από 15 χιλιάδες αξιολογήσεις πρατηρίων!

Εκτός από την προσφορά της ενημέρωσης των καταναλωτών καυσίμων, η εφαρμογή προσφέρει τα δεδομένα και την τεχνογνωσία για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών data mining και analytics γύρω από την Ελληνική αγορά καυσίμων.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σημαντικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρηματικότητας και των δυνατοτήτων που υπάρχουν με τις γνώσεις που παρέχονται στα Ελληνικά ΑΕΙ, που έχει ανεβάσει τον πήχη της Ελληνικής ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Το fuelGR ξεκίνησε το 2013, βραβεύθηκε το 2017 από το ΤΕΕ και σήμερα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στις προτιμήσεις του κόσμου ενώ έχει αναδειχθεί σε αξιόπιστη και κορυφαία ενημερωτική εφαρμογή από τις αξιολογήσεις των χρηστών. 
Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο website: https://fuelgr.gr

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς