Η αποτοξίνωση, λοιπόν, ενδείκνυται για την επαναφορά και την καλή λειτουργία τόσο του σώματος όσο και του νου μας. Είναι μιας μορφής καθαρισμός του αίματος όπου το συκώτι ξεχωρίζει τις τοξίνες και τις καταστρέφει. Το «ξεσκαρτάρισμα» των τοξινών μαζί με το συκώτι, το αναλαμβάνουν επίσης τα νεφρά, το έντερο, τα πνευμόνια, οι λεμφαδένες και το δέρμα. Όταν όμως όλο αυτό το σύστημα είναι επιβαρυμένο, οι μη ωφέλιμες ουσίες δεν φιλτράρονται όπως πρέπει.

Πως βοηθάει η αποτοξίνωση;

Ξεκουράζει τα όργανα, ώστε να οδηγήσουν τις τοξίνες εκτός σώματος και κατά συνέπεια να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ανατροφοδοτηθεί το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η αποτοξίνωση έχει επιτυχημένα αποτελέσματα επειδή ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κυττάρων, δηλαδή των μικρότερων σωματιδίων της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η αποτοξίνωση κρίνεται σημαντική για την ευεξία μας και προτείνεται σαν λύση για την ανεξήγητη κούραση, την υποτονικότητα, το ερεθισμένο δέρμα, τις αλλεργίες ή τις χαμηλής σοβαρότητας λοιμώξεις, καθώς και για την έλλειψη πνευματικής διαύγειας.

Για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη προσπάθεια αποτοξίνωσης, ξεφορτωθείτε μερικές «τοξικές» συνήθειες. Περιορίστε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη. Ακόμα, ελαχιστοποιείστε τα χημικά καθαριστικά σπιτιού και αντικαταστήστε τα με φυσικά προϊόντα που κάνουν την ίδια δουλειά.

Στην συνέχεια αποβάλλετε τις αγχωτικές σας σκέψεις, ώστε να περιορίσετε την έκκριση ορμονών στρες. Παρότι αυτές οι ορμόνες βοηθούν τη λεγόμενη «ορμή αδρεναλίνης», σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν τοξίνες και μειώνουν τα αποτοξινωτικά ένζυμα που εκκρίνει το συκώτι.

(Υδροθεραπεία: Κάντε πολύ ζεστό ντους για 5 λεπτά και συνεχίστε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη συγκεκριμένη διαδικασία 3 φορές και στη συνέχεια χωθείτε στα παπλώματα για 30 λεπτά.)

Υπάρχουν πολλές συνταγές αποτοξίνωσης, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σχεδιασμό μιας εβδομάδας, καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να «καθαρίσει» το σώμα μας. Όλοι οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν βότανα, άσκηση, υδροθεραπεία και κατανάλωση χυμών από φρέσκα φρούτα

Θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί;

  1. Καταναλώστε πολλές φυτικές ίνες.
  2. Πιείτε πράσινο τσάι.
  3. Μην ξεχνάτε την βιταμίνη C.
  4. Πιείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.
  5. Αναπνέετε βαθιά.
  6. Μετατρέψτε το στρες σε ευχάριστο συναίσθημα.
  7. Κάντε σάουνα, υδροθεραπεία ή ποδόλουτρα.
  8. Γυμναστείτε.
Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς