Είμαι πολύ ευγνώμων κάθε φορά που προσωπικότητες σαν τον μουσικό και συνθέτη Στέλιο Αντωνίου λένε το ναι στο 10 στα 10. Η φωνή του και το πάθος με το οποίο συνθέτει και ερμηνεύει τα τραγούδια του είναι πράγματι αξιομνημόνευτο!

Ο Στέλιος Αντωνίου είναι τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας έχοντας καταγωγή από την Κύπρο. Η πολύτεκνη οικογένειά του είχε μεταναστεύσει από την Κύπρο στην Αυστραλία κατά τη δεκαετία του ’50.

Από την παιδική του ηλικία ο Στέλιος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για το παλιό ελληνικό τραγούδι. Μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει τραγουδιστής και στιχουργός και να κυκλοφορήσει μια μέρα και δικά του τραγούδια.

Μετά από πολλές προσπάθειες και εμπόδια η έμπνευσή του άρχισε πλέον να γίνεται δημιουργία και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 ολοκληρωμένους δικούς του δίσκους (“Όλο κόντρα μου πας”, “Φτάνει”, “Μείνε λίγο ακόμα”, “Ειλικρινά”, “Χτύπα ζωή”).

Ο καλλιτέχνης έχει αφιερώσει την τελευταία και πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Χτύπα ζωή” σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο «Πατρίς» προς την Αυστραλία τη δεκαετία του ’60, σε όλες της μητέρες και τους πατέρες, στους αγαπημένους του Στέλιο Καζαντζίδη και Δημήτρη Μητροπάνο και στον αδελφό του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια. Περιλαμβάνεται επίσης στον δίσκο και ένα τραγούδι που αφιερώνει εξαιρετικά στην Ελλάδα και φυσικά την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο.

Ο απόδημος ελληνισμός της Αυστραλίας τον γνωρίζει ως “ο Στελάρας” και τον εκτιμά ιδιαίτερα για την ισχυρή του θέληση και την όρεξή του για ζωή. Μέσα στα χρόνια της μουσικής του πορείας έχει γνωριστεί και συνεργαστεί με διάφορους αξιόλογους και διακεκριμένους καλλιτέχνες συναδέλφους του, μερικοί εκ των οποίων δίνουν το παρόν και στον τελευταίο του δίσκο.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Στέλιος Αντωνίου είναι παντρεμένος και έχει και δύο κόρες.

Ο ταλαντούχος Στέλιος Αντωνίου βρήκε χρόνο για το δικό του 10 στα 10 και τον ευχαριστούμε θερμά!

___________________________________

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

1. Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με μια ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Θα ήθελα να βρισκόμουν με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Θα ήθελα να τον ρωτήσω πώς πέρασε τα πρώτα χρόνια του και τι αντιμετώπισε μέχρι να γίνει ο μεγαλύτερος, αξέχαστος λαϊκός τραγουδιστής.

2. Έχετε να φάτε πάνω από μια εβδομάδα όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου. Είστε έτοιμος να αρπάξετε το πιρούνι όταν από κάπου ακούγεται μια φωνή: ”Στέλιο τι πας να κάνεις; Έτσι και φας το παραμικρό χάνεις σημαντική μουσική βράβευση που συνοδεύεται από σεβαστό χρηματικό ποσό!” Πώς αντιδράτε;

Θα προτιμούσα την μουσική βράβευση ακόμη κι αν δεν συνοδευόταν από χρήματα. Πιστεύω ότι η μουσική πάντα ενώνει τους ανθρώπους.

3. Βρίσκεστε σε γνωστό χώρο όταν σας πλησιάζουν δύο δημοσιογράφοι με σκοπό να σας αποσπάσουν κάποια δήλωση. Λέτε αμέσως ναι, όταν διαπιστώνετε ότι σας έχουν μπερδέψει με άλλο συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;

Θα απαντούσα στους δημοσιογράφους ότι δεν είμαι το πρόσωπο αυτό. Αλλά αν θέλετε μπορώ να σας πω μερικά πράγματα για τον εαυτό μου. Επειδή το άλλο πρόσωπο δεν είναι εδώ και δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιον που απουσιάζει.

4. Ποιά συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο στον χώρο μουσικό;

Ξέροντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για έναν νέο μουσικό θα του έλεγα ότι πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά το κυριότερο να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του.

5. Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από σας. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι μόνος, όλοι χρειαζόμαστε την ανθρώπινη επαφή. Γι’ αυτό θα παρακαλούσα τους συνανθρώπους μου να είναι γύρω μου.

6. Θα προτιμούσατε να είστε η χορδή ενός μπουζουκιού ή το πλήκτρο ενός πιάνου και γιατί;

Θα προτιμούσα να ήμουν η χορδή ενός μπουζουκιού, διότι το μπουζούκι εκφράζει όλα τα συναισθήματα του απλού ανθρώπου.

7. Ποιά τρία αντικείμενα ή μη δεν θα παίρνατε μαζί σας σε ένα ερημικό νησί;

1.Χρήμα, 2.Νοίκι, 3.Κάποιον άλλον άνθρωπο. Θέλω να είμαι μόνος μου με τον εαυτό μου, γιατί έτσι θα καταλάβω ποιός είμαι.

8. Καλύτερα ένας μονίμως μη αναγνωρισμένος καλλιτέχνης που δημιουργεί την μουσική που αγαπά ή ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης με ρεπερτόριο που τον “πιέζει”;

Προτιμώ να είμαι ένας απλός μουσικός που αγαπά την μουσική, που μιλάει στην καρδιά και στην ψυχή, πάρα να είμαι ένας φτασμένος τραγουδιστής και να είμαι υποχρεωμένος να τραγουδάω ό,τι μου επιβάλουν οι άλλοι.

9. Πώς θα αντιμετωπίζατε ένα ψυχρό κοινό;

Θα προσπαθούσα με το τραγούδι μου να μιλήσω στην καρδιές τους και να τους κάνω να συμμετέχουν. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και μέσα από αυτό θα προσπαθούσα να δώσω αγάπη μέσω της φωνής και των μελωδιών μου.

10. Ποιά από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο; (Οι απαντήσεις όλες και καμία δεν γίνονται αποδεκτές!)

Η ερώτηση που με δυσκόλεψε ήταν η πέμπτη. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και φτιαγμένος να έχει επαφές με τους συνανθρώπους του.

Κοινοποιήστε
Χριστίνα Καρρά
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."