Έχω φιλοξενήσει στην στήλη του 10 στα 10 αρκετούς καλλιτέχνες. Σήμερα έχω την χαρά να σας παρουσιάσω έναν από τους πλέον δημιουργικούς μουσικούς, ερμηνευτές και στιχουργούς, τον Κappa Gi ή αλλιώς Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο φοιτητής του ΤΕΕΑΠΗ βάζει ψυχή σε κάθε κομμάτι που δημιουργεί, ενώ η έμπνευσή του είναι πράγματι αστείρευτη.

Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο single του με τίτλο “Φίλοι Φίδια”, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους ακολούθησαν άλλα 5 τραγούδια από το άλμπουμ “EP Mamacita Summer Hits”. H νέα του δουλειά φέρει τον τίτλο ”[insert heart here]” κι έχει μια άκρως ρομαντική διάθεση. Τους επόμενους μήνες αναμένεται και ολόκληρο το ομότιτλο άλμπουμ ”[insert heart here]”.

Κappa Gi, σου εύχομαι ολόψυχα να εκπληρωθούν όλα τα επαγγελματικά και προσωπικά σου όνειρα!

________________________________________

Ο ταλαντούχος Kappa Gi βρήκε χρόνο για το δικό του 10 στα 10 και τον ευχαριστούμε πολύ.

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ KAPPA GI

1. Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με μια ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Θα έλεγα τον Πλάτωνα και θα είχαμε μια γενικότερη φιλοσοφική συζήτηση για την ζωή, δε νομίζω να τον ρωτούσα κάτι συγκεκριμένο.

2. Έχετε να φάτε πάνω από μια εβδομάδα όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου. Είστε έτοιμος να αρπάξετε το πιρούνι όταν από κάπου ακούγεται μια φωνή: “Mα τι πας να κάνεις; Έτσι και φας το παραμικρό χάνεις τo Grammy”. Πώς αντιδράτε;

I mean, η σωματική και η ψυχική υγεία είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε αναγνώριση. Αν όντως άξιζα το Grammy θα μου το έδιναν είτε έτρωγα, είτε όχι, χαχα.

3. Έχετε νιώσει ποτέ ξένος κυριολεκτικά ή μεταφορικά;

Έχουν υπάρξει και υπάρχουν στιγμές που έχω νιώσει ξένος σε διάφορα επίπεδα. Σε επίπεδο φιλίας π.χ. έχω νιώσει πως δεν ανήκω σε κάποιον κύκλο ατόμων, ότι απλά υπάρχω κάπου για να υπάρχω, ότι στην πραγματικότητα τα άτομα που έχω δίπλα μου δεν είναι πάντα εκεί για εμένα, όπως είμαι εγώ.

Αλλά για να μιλήσουμε και για πιο light επίπεδα, έχω νιώσει ξένος και σε καταστάσεις συνεργασίας με κάποια άτομα, είτε μιλάμε για σπουδές, είτε για μουσική, καθώς έβλεπα ότι οι ιδέες και οι απόψεις μου ήταν τελείως αντίθετες από αυτές του συνόλου και ουσιαστικά δεν είχαν καμία βαρύτητα. Όμορφα πράγματα γενικότερα.

4. Ποιό είδος μουσικής δεν θα αγγίζατε ποτέ;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο είδος που να μην έχω ”ασχοληθεί” έστω και χιουμοριστικά μέσα στην παρέα μου, αλλά πιστεύω πως σε ένα πιο σοβαρό επίπεδο, δε θα άγγιζα την παραδοσιακή μουσική, κλαρίνα κλπ.

5. Η έμπνευση σας έχει γυρίσει ποτέ επιδεικτικά την πλάτη;

Γενικά πιστεύω πως αν πιέσεις τον εαυτό σου να σκεφτεί έναν στίχο, ένα τραγούδι, το οτιδήποτε, δε πρόκειται να σου έρθει κάτι στο μυαλό και οι πιο πολλοί λένε ”Δεν έχω έμπνευση τώρα”. Δε νομίζω πως πάει έτσι όμως. Μπορεί κάποια στιγμή εκεί που κάθεσαι να σου περάσει μια σκέψη, μια πρόταση, μια ιστορία από το μυαλό, να γράψεις μια πρόταση και σιγά σιγά να χτίσεις ένα τραγούδι.

Καλώς ή κακώς δε μου έχει γυρίσει ποτέ την πλάτη, γιατί το μυαλό μου ”βασανίζεται” από αρκετές σκέψεις κάθε λεπτό, είτε όμορφες, είτε όχι τόσο όμορφες, ακόμα και γελοίες σκέψεις. Όσες ”αξίζουν” να τις επεξεργαστώ παραπάνω τις αποτυπώνω και στο χαρτί τις περισσότερες φορές.

6. Υπάρχουν μεγάλα τραγούδια ή μεγάλοι τραγουδιστές;

Υπάρχουν και τα δύο. Δεν είναι λίγες οι φορές που καλλιτέχνες έβγαλαν ένα τραγούδι και μετά εξαφανίστηκαν, τα λεγόμενα ”One hit wonders”. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και μεγάλοι τραγουδιστές που τους θαυμάζουν, είτε για το ταλέντο τους, είτε γι’ αυτά που λένε και θέλουν να περάσουν. Προσωπικά μου αρέσει το ταλέντο ενός τραγουδιστή/τραγουδίστριας, αλλά δίνω πιο πολύ σημασία στα λόγια και στο νόημα αυτών, παρά στο ταλέντο. Γιατί και το να γράφεις πράγματα που αγγίζουν τους άλλους είναι ταλέντο.

7. Ποιά μηνύματα θα θέλατε να εισπράξει κανείς ακούγοντας ένα τραγούδι σας;

Αναλόγως για ποιο τραγούδι μου μιλάμε, χαχα. Έχω βγάλει ας πούμε και τραγούδια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο-βαθύτερο νόημα από πίσω, απλά για διασκέδαση, χορό κλπ. Με άλλα τραγούδια όπως το ”Ξένος”, που είναι λίγο περισσότερο βιωματικό ή η πρόσφατη κυκλοφορία μου ”[insert heart here]”, θα ήθελα ίσως να ταυτιστούν κάποια άτομα με τα λόγια, να αγγίξω ίσως μερικές ψυχές, όσο κλισέ και αν ακούγεται.

Στο κοντινό μέλλον που θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ ”[insert heart here]”, όπου θα μιλάω για αγάπη, ερωτικές απογοητεύσεις, τοξικότητα και διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις, θα ήθελα να δείξω σε άτομα που βιώνουν παρόμοια συναισθήματα, ότι δεν είναι μόνα τους σε αυτό, υπάρχουν και άλλoi εκεί έξω που έχουν περάσει την ίδια ή και χειρότερες φάσεις στη ζωή τους. Γενικά η μουσική είναι ένα μέσο που σε βοηθάει καμιά φορά να σκεφτείς μερικά πράγματα καλύτερα, να εκφράσεις τα νιώθω σου και να ηρεμήσεις το μέσα σου.

8. Τι έχετε να πείτε σε νέους σαν κι εσάς καλλιτέχνες στον χώρο που καβαλούν το καλάμι;

Δε νομίζω πως είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, αλλά σαν Κώστας, αυτό που λέω στον εαυτό μου, είναι να είμαι αληθινός, να μιλάω για πράγματα που βιώνω και νιώθω και όχι για φανταστικά πράγματα, που οι πιο πολλοί τα λένε απλά για να τα πουν. Άλλο να παρουσιάζεις τα όνειρα και τους στόχους σου και άλλο να τα παρουσιάζεις λες και τα ζεις.

Φυσικά να παραμείνεις ο εαυτός σου, να είσαι αυτός που πάντα ήσουν και να εξελίσσεσαι πάντα προς το καλύτερο και όχι προς κάτι ψεύτικο, μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι. Να μην έχεις δίπλα σου ”Yes men”. Αυτοί που είναι πραγματικά δίπλα σου και θέλουν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς, θα σου πουν και το καλό και το κακό, δεν πρέπει να ψάχνεις για άτομα που θα σου λένε πάντα ”ναι” μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου, θεωρώντας ότι κάτι κάνεις σωστά.

Και πάντα να θυμάσαι πως ξεκίνησες και από που ξεκίνησες, με ποιους ξεκίνησες και που πραγματικά θες να φτάσεις. Πίστη, ειλικρίνεια, ταπεινότητα και προσωπικότητα.

9. Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από σας. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Θα πήγαινα για ένα ρομαντικό δείπνο με τον εαυτό μου, χαχαχα. Δεν ξέρω, δε νομίζω να άλλαζε κάτι τραγικά, γιατί θα υπήρχε το ”άγχος” του ”Ποιός με βλέπει αυτή τη στιγμή;’‘.

10. Ποιά από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο; (Οι απαντήσεις όλες και καμία δεν γίνονται αποδεκτές!)

Η ερώτηση με τους αόρατους, γιατί δε μπορούσα να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο, I guess.

Κοινοποιήστε
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."