Στην στήλη 10 στα 10 έχω φιλοξενήσει μέχρι στιγμής αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους ανάμεσα τους σημαντικούς  αλλά και ανερχόμενους συγγραφείς. Σήμερα λοιπόν έχουμε στην παρέα μας την πολλά υποσχόμενη συγγραφέα Μαίρη Ελευθεριάδου, η οποία είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσει το αναγνωστικό κοινό.

Η ταλαντούχα Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών  ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο site Sociall.gr.

Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το πιο μελωδικό ρεφρέν είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

Μια ιστορία με όχημα τη μουσική που συντροφεύει την καθημερινότητά μας.

Ένα love story. Δεκαπέντε τραγούδια για δεκαπέντε κεφάλαια. Δυο ήρωες, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη λατρεμένη Αθήνα, με τα σωστά τους, τα λάθη τους και τις υπερβολές τους. Κάθε κεφάλαιο εμπνευσμένο και από ένα τραγούδι μελωδικό όσο και η ίδια η ζωή.

Από τους πιο ωραίους τίτλους βιβλίων που κυκλοφορούν! Ένα βιβλίο που θα συζητηθεί!

Η ταλαντούχα Μαίρη Ελευθεριάδου βρήκε χρόνο για το δικό της 10 στα 10 και την ευχαριστούμε από καρδιάς!


10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

1. Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με μια ιστορική προσωπικότητα μιας άλλης εποχής. Ποια θα θέλατε να ήταν αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Θα ήθελα να συζητήσω με την συγγραφέα Τζέιν Όστεν, τι ήταν αυτό που της έδωσε κίνητρο να ασχοληθεί με την συγγραφή καθώς θαυμάζω πολύ την ίδια και τα έργα της.

2. Έχετε να φάτε μια εβδομάδα όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου. Είστε έτοιμη να αρπάξετε το πιρούνι όταν από κάπου ακούγεται μια φωνή: «Μαίρη τι πας να κάνεις; Έτσι και φας το παραμικρό χάνεις το Νόμπελ Λογοτεχνίας!» Πώς αντιδράτε;

Θα έτρωγα! Το Νόμπελ μπορεί να περιμένει προηγούνται οι φυσικές ανάγκες.

3. Η έμπνευση έχει γυρίσει ποτέ την πλάτη στην Μαίρη Ελευθεριάδου;

Ναι, κάποιες λίγες φορές. Η έμπνευση δεν θέλει πίεση, έρχεται αβίαστα σε ανύποπτο χρόνο. Και όταν μεταφέρεις την έμπνευση στο χαρτί είναι μια μαγική στιγμή.

4. Συμπληρώστε την φράση: «Είμαι η Μαίρη Ελευθεριάδου και πιστεύω πως έχω το ελεύθερο να…»

Πως έχω το ελεύθερο της γνώμης μου.

5. Ποια τρία αντικείμενα δεν θα παίρνατε ποτέ μαζί σας σε ένα ερημικό νησί;

Φοβάμαι ότι δεν θα μπορούσα να πάω σε ένα ερημικό νησί! Ως ένα άτομο που παίρνει στην βαλίτσα του ένα σωρό πράγματα, ειλικρινά ακόμα και ένα ξυπνητήρι πιστεύω πως θα αποδεικνυόταν χρήσιμο. Δεν νομίζω να άφηνα κάτι πίσω μου.

6. Υπάρχει κάποιο είδος λογοτεχνίας που δεν θα αγγίζατε ποτέ;

Ναι δυο είδη, την λογοτεχνία του φανταστικού που την αφήνω σε όσους την λατρεύουν και με την φαντασία τους γράφουν καταπληκτικά κείμενα που μας ταξιδεύουν και του τρόμου που δεν τα αντέχω ούτε σε ταινίες.

7. Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από εσάς. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Θα ήθελα να γίνουν όλοι ορατοί! Θα ήταν πολύ μοναχικά.

8. Πώς αντιδρά η Μαίρη Ελευθεριάδου στα μη μελωδικά «ρεφρέν» της ζωής;

Δυναμώνοντας το ηχείο.

9. Πόσα αδιάβαστα βιβλία θα βρούμε στην βιβλιοθήκη σας;

Αρκετά γύρω στα 10. Να είμαστε καλά να διαβάζουμε!

10. Ποια από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Η πέμπτη ερώτηση αλλά ήταν όλες τους πολύ ξεχωριστές και όμορφες. Ευχαριστώ πολύ!

Δείτε περισσότερα » Το πιο μελωδικό ρεφρέν/ Μαίρη Ελευθεριάδου

Κοινοποιήστε
Χριστίνα Καρρά
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."