Αφού πέρασε η Σοφία και το σόι της μια βόλτα από την Ελλάδα, είδαμε άσπρη μέρα απ’άκρη σ’άκρη της χώρας. Όμως, όπως σε κάθε καλό πράγμα κάτι άσχημο θα βρεις, αυτοί μας άφησαν τις κρυάδες τους για μέρες με αποτέλεσμα να γίνουμε μυξιάρικες παγοκολώνες και τρεμοχουχούλες.

Παρόλα αυτά, μικρά και μεγάλα παιδιά φασκιώθηκαν, φόρεσαν μια ντουλάπα ρούχα πάνω τους και ξεχύθηκαν για να απολαύσουν στιγμές χαράς, παιχνιδιού, διασκέδασης και αδρεναλίνης (μιας και το πατινάζ δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα) στις κατάλευκες γειτονιές.

Το χιόνι για πολλούς είναι μια χαρμόσυνη συνθήκη που τους ξυπνά τον ενθουσιασμό και την παιδικότητα που τους λείπει από την καθημερινότητά τους. Κι αφού είστε πολλοί θα σας πω μερικά πράγματα που δεν γνωρίζετε γι’αυτό.

  1. Το χιόνι θεωρείται ορυκτό. (Άραγε η χιονόπτωση θεωρείται εξόρυξη;)
  2. Οι χιονονιφάδες πέφτουν με ταχύτητα έως και 5 χλμ./ώρα. (Μιλάμε για τρελά γκάζια)
  3. Τα 2/3 του πληθυσμού της γης δεν έχει δει ποτέ χιόνι. (Το ίντερνετ θα λύσει κάποια στιγμή αυτό το θέμα, φαντάζομαι)
  4. Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας μπορεί να αυξήσει τη χιονόπτωση στην Καλιφόρνια. (Η φάση είναι Χαλιφόρνια)
  5. Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν περίπου 100 διαφορετικές λέξεις για να περιγράψουν το χιόνι και τα παράγωγά του. (Μάλλον λειτουργούν με Ινδιάνικα πρότυπα: η_σταγονα_νερου_που_παγωσε_και_κρυσταλλωσε_και_πηρε_σχημα_και_ενω_επεφτε_απο_τα_νεφη_παρασυρθηκε_απο_ατακτα_μορια_αεριας_μαζας_κτλ_κτλ_κτλ)
  6. Ορισμένα τμήματα της Ανταρκτικής δεν έχουν δει βροχή ή χιόνι τα τελευταία 2 εκατομμύρια χρόνια. (Να που να στείλουμε τα ξαδέρφια της Σοφίας)
  7. Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται το χιόνι για αυτό και υπάρχει ο όρος χιονοφοβία. (Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ασπρίλα σε χτυπάει λίγο στα νεύρα από ένα σημείο και μετά)
  8. Υπάρχουν τουλάχιστον 30 διαφορετικές μορφές νιφάδας χιονιού. (Αν σε πιάσουν αϋπνίες δηλαδή μετράς νιφάδες. Δεν θα χαθεί και το μέτρημα με τόσες διαφορές)
  9. Στην Νέα Υόρκη ρίχνει 15 φορές περισσότερο χιόνι απ’ότι στον Νότιο Πόλο. (Μπούκωσε ο Νότιος Πόλος.)
  10. Το χιόνι κανονικά είναι άχρωμο, όπως το νερό. Το λευκό χρώμα που βλέπουμε προκύπτει από την αντανάκλαση του φωτός. (Άρα δεν ισχύει το άσπρη μέρα. Άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται!)
Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς