Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, και κατά συνέπεια τα παιδιά είναι άμεσα εκτεθειμένα στους ρύπους των αυτοκινήτων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος «Environment International», και συμβουλεύουν τους γονείς όταν βγάζουν το παιδί τους βόλτα, να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους δρόμους με τα πολλά αυτοκίνητα και τις στάσεις λεωφορείων, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν το κάλυμμα ή σκέπαστρο που έχει το καροτσάκι για να προστατέψουν μερικώς τα παιδιά τους.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι σε ύψος έως ένα μέτρο από το έδαφος η ρύπανση του αέρα είναι μεγαλύτερη και αν αναλογιστεί κανείς την θέση των παιδιών στα καροτσάκια, που βρίσκεται σε ύψος 0,6 έως 0,9 μέτρα, καταλήγουμε στο ότι τα παιδιά εισπνέουν τα περισσότερα τοξικά σωματίδια. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν υπάρχει ένα όριο ασφαλείας αλλά σίγουρα η υπερέκθεση σε αυτά μπορεί να επηρεάσει την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και να επιφέρει άλλα προβλήματα υγείας διαταράσσοντας τη λειτουργία των κυττάρων.

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς