Η Χαμένη Ατλαντίδα, ένα από τα διασημότερα μυθικά νησιά του κόσμου, έχει απασχολήσει πλήθος επιστημόνων και ερευνητών ανά τους αιώνες, ενώ έχει αποτελέσει σημαντική πηγή έμπνευσης και επιρροής στην τέχνη και τη λογοτεχνία.

Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης αποτελεί την επίσημη επικρατέστερη τοποθεσία του χαμένου βασιλείου της Ατλαντίδας, το οποίο διεκδικούν διάφορες ακόμα περιοχές του κόσμου.

Κάπως έτσι λοιπόν, από τις αρχές Μαΐου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το πρώτο διαδραστικό μουσείο του κόσμου αφιερωμένο στην μυθική Ατλαντίδα στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Στο Lost Atlantis Experience Museum μπορείτε να μάθετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες γύρω από την Χαμένη Ατλαντίδα μέσω σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών.

Πιο συγκεκριμένα θα δείτε:

  • την σύνδεση του μύθου της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης
  • στοιχεία της καθημερινής ζωής των κατοίκων και των επιτευγμάτων τους με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας
  • «συζήτηση» με το ολόγραμμα του Πλάτωνα σχετικά με την θεωρία του για την Χαμένη Ατλαντίδα και το όραμα της ιδανικής πολιτείας
  • αναβίωση του σεισμού και της τεράστιας έκρηξης του ηφαιστείου σε μια μοναδική 9D εμπειρία
  • και την γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα μέσω τρισδιάστατου ολογράμματος.
Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από Δευτέρα ως Κυριακή, 09:00 – 21:00.
Το εισιτήριο κοστίζει 12€ για τους ενήλικες και 6€ για τα παιδιά.
Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.