Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες μπορεί να είναι αλλά για ήρωες ποτέ! Οι ήρωες δεν γνωρίζουν από δυσκολίες και κακοτοπιές…Έχουν πάντα όρεξη και διάθεση να πάρουν το κακό και να το ρίξουν στον γιαλό για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Αυτή η σκέψη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και κίνητρο για τον άνθρωπο που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Είχα την χαρά να τον συναντήσω από κοντά αυτές τις μέρες και να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα.

Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας με την ιδέα της συνέντευξης αλλά η αλήθεια είναι ότι συζητήθηκαν τόσα πολλά που δεν χωράνε σε μερικές ερωταπαντήσεις. Γι’αυτό και θα σας περιγράψω όλα όσα αποκόμισα από την συζήτησή μας για να σας βάλω στο κλίμα.

Οι εικόνες που έβλεπε και οι ιστορίες που διάβαζε από παιδί, είχαν ως κεντρικό άξονα έναν υπερήρωα που προστάτευε τους αδύναμους και όσους το είχαν ανάγκη. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Spiderman. Ο Spiderman ήταν (και είναι) για εκείνον ο ήρωας που θα ήθελε πάντα να είναι και προσπάθησε να εφαρμόσει την ηρωική φύση του προτύπου του πολλές φορές στην ζωή του.

Καμία φορά όμως δεν συγκρίνεται με αυτό που κάνει σήμερα! Βάζει την στολή του και κυκλοφορεί στην πόλη με άκρα φυσικότητα και άνεση, λες και ήταν γεννημένος για να το κάνει! Θέλει να ξορκίσει το κακό που υπάρχει γύρω μας και είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, να πολεμήσει για να συμβεί αυτό.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!»

Ο σούπερ ήρωας του Βόλου χαρίζει απλόχερα τον χρόνο και την διάθεσή του σε όσους βρει μπροστά του, δίνοντας σάρκα και οστά στον ήρωα των παιδιών και της κοινωνίας.

Είναι ήρωας της κοινωνίας γιατί σε μια περίοδο ύφεσης, όπως αυτή που ζούμε, αυτό που έχει ανάγκη κάθε άνθρωπος είναι η θετική ενέργεια και το χαμόγελο. Όχι όμως όποιο κι όποιο χαμόγελο, αλλά το αυθόρμητο, το πηγαίο, το πραγματικό. Και δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις όταν βλέπεις μπροστά σου έναν Spiderman από το πουθενά!

Είναι ήρωας των παιδιών γιατί δεν είναι μόνο ο Spiderman και τέλος. Τους μυεί στην μαγεία του άγνωστου και ανεξήγητου, τους εξάπτει την φαντασία και τους δίνει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας. Όχι όμως όποια κι όποια αισιοδοξία, αλλά την ουσίας, της ελπίδας, του θαύματος.

Είναι πρόθυμος να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην καταπολέμηση παντός είδους κακού που υπάρχει εκεί έξω, γι’αυτό και είναι μέλος της ομάδας Super Heroes GR!

Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που λατρεύουν τους πραγματικά μεγάλους ήρωες.

Είναι μια λεγεώνα υπερηρώων που φοράει τη στολή της, παίρνει την καλύτερη διάθεση και συναντά παιδιά που περνούν δυσκολίες και δοκιμασίες, παιδιά-ήρωες που δίνουν μεγάλες μάχες καθημερινά με την ζωή.

Οι Super Heroes GR κάνουν εθελοντικές επισκέψεις με φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα για να δώσουν χαρά, ψυχική δύναμη, θετική ενέργεια και υποστήριξη. 

Με τους Super Heroes GR γνωριστήκαμε στο Gameathlon 2019 που έγινε πριν μερικές μέρες. Εκεί αρχικά πήγα για να πάρω μέρος στο Cosplay Event και να γνωρίσω και άλλους τύπους σαν εμένα που αγαπούν τους σούπερ ήρωες και ντύνονται σαν αυτούς. Μόλις τους γνώρισα και έμαθα το έργο που κάνουν, δεν δίστασα να γίνω μέλος της ομάδας!

Μπορεί να υπάρχει ήδη Spiderman στην λεγεώνα αλλά από την Θεσσαλία δεν υπάρχει άλλος ήρωας. Η βάση της ομάδας είναι στην Αττική επομένως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα και χαίρομαι που έκανα την αρχή γι’αυτό.

Είναι ένας άνθρωπος με τρελή ενέργεια που φωτίζεται το πρόσωπό του όταν μιλάει για όλα αυτά. Φαντάζομαι ότι ακόμα και με την μάσκα ο οποιοσδήποτε μπορεί εξίσου να αντιληφθεί την λάμψη του και την αγάπη που έχει γι’αυτό που κάνει. Σίγουρα, όμως, το καταλαβαίνουν και από τον τρόπο που εκφράζεται.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ. ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ME ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΤΛ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ.

ΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Ο νέος ήρωας της πόλης μας σκοπό του έχει να μοιράσει όσα περισσότερα χαμόγελα μπορεί κι εμείς το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτόν, ως ανταπόδοση, είναι να του αφιερώσουμε μερικές αράδες λέξεων για να του επιστρέψουμε ένα μεγάλο χαμόγελο, σαν αυτά που έχει ήδη χαρίσει σε όλους μας.

Τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και μου αποκάλυψε μερικές πτυχές της ζωής του. Χαίρομαι να βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που ζουν την στιγμή και την ζουν μαζί με όλο τον κόσμο.

Είναι τιμή μου που γνώρισα έναν ακόμα ήρωα που τολμά να προσπαθεί για την επικράτηση του καλού. Του καλού που κρύβουμε μέσα μας. Εκείνου του καλού που, όταν το κρατάμε ζωντανό, ζούμε όλοι καλύτερα…

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς