Λίγο έξω από την πόλη Τσινάν, σε ένα αγρόκτημα έκτασης 6.300 τ.μ., 1 δις κατσαρίδες εκτρέφονται καταναλώνοντας καθημερινά 50 τόνους απορριμμάτων κουζίνας.

Με πιο απλά λόγια, αφανίζουν το 1/12 της συνολικής ημερήσιας ποσότητας απορριμμάτων μίας πόλης με πληθυσμό 7 εκ. ανθρώπων.

Η ιδέα του επιχειρηματία προέκυψε από μία ταινία κινουμένων σχεδίων που είδε μαζί με την κόρη του, στην οποία έδειχνε ότι οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για 90 ημέρες χωρίς φαγητό και 40 ημέρες χωρίς νερό. Έτσι, πραγματοποίησε το πρώτο του πείραμα σε ένα ενυδρείο στο καθιστικό του σπιτιού του και διαπίστωσε ότι οι κατσαρίδες δεν είναι επιλεκτικές στο φαγητό και τρώνε με λαιμαργία.

Το 2011 ίδρυσε την επιχείρησή του και κατάφερε να αποκτήσει έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η πατέντα του Κινέζου επιχειρηματία, με την οποία κατάφερε να μετατρέψει την κατσαρίδα, από παράσιτο σε ευεργέτη, σκοπεύει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αποβλήτων.

Σε ένα αγρόκτημα εκμετάλλευσης κατσαρίδων, με αυτόματο αερισμό, εγκαταστάσεις σίτισης και καθαρισμού, εκτρέφει αμερικανικές κατσαρίδες, τις μεγαλύτερες από όλα τα κοινά είδη, με το μεγαλύτερο κύκλο ζωής (κατά μ.ο. 300 ημέρες).

Εκεί, σχεδιάζει να προσθέσει εγκαταστάσεις για να αποξηραίνει και να αλέθει τις νεκρές κατσαρίδες, προκειμένου να χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές, την παρασκευή χαπιών διατροφής και καλλυντικών.

Όσο κι αν σας ξενίζει το γεγονός, μελέτες έχουν δείξει ότι οι κατσαρίδες είναι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες και, εκτός αυτού, αποτελούσαν συστατικό της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για χιλιάδες χρόνια ενώ οι φαρμακευτικές της ιδιότητες αξιοποιούνται συνεχώς με νέες επιχειρήσεις που αναδύονται σε όλο τον κόσμο.

Ήδη ομάδα ερευνητών μελετά τις ευεργετικές συνέπειες από την κατανάλωση προϊόντων που παράγονται από κατσαρίδες και εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις εντάξουν στο διατροφικό μας πλάνο
Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς