Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Η λέξη μπούχτισα θα ειπωθεί μέσα στην μέρα από όλους μας αμέτρητες φορές. Μπούχτισα σήμερα στην δουλειά, μπούχτισα μέσα στο σπίτι, μπούχτισα με τα προβλήματα, μπούχτισα κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας θα υπάρχουν πάντα εκεί να σε περιμένουν να τα επιλύσεις. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εξαιρούνται τα θέματα υγείας, των οποίων η λύση καλώς ή κακώς δεν εξαρτάται από εμάς.

Μιλάω για τα απλά, τα καθημερινά, τα οποία κάποιες φορές μας φέρνουν στα όρια μας χωρίς να είναι πάντα τόσο σοβαρά. Όμως επειδή είμαστε ήδη αρκετά μπουχτισμένοι, δεν αντέχουμε να «σηκώσουμε» κι άλλα, όσο ασήμαντα και να είναι τελικά.

Στύβουμε το μυαλό μας και στο τέλος το μπλοκάρουμε, ώστε να βρούμε μια λύση σήμερα, εδώ και τώρα.

Δεν θα έρθει μέρα που δεν θα έχει προβλήματα. Θα έρθει όμως και μέρα που θα έχει τις λύσεις. Ας μένουμε σε αυτές τις μέρες ώστε να παίρνουμε κουράγιο για τις επόμενες.

Καμιά φορά, η λύση του σημερινού προβλήματος, είναι η αυριανή μέρα, όπως λέει και ο μπαμπάς μου.

Όπως όλοι, έτσι και εγώ ουκ ολίγες φορές έχω πει την λέξη μπούχτισα. Μια μέρα όμως, είπα στον εαυτό μου: «Και τι κάνεις για να μην μπουχτίζεις;»

Από την επόμενη κιόλας, αποφάσισα να αδράξω την μέρα. Σιγά σιγά βρήκα αυτά που με ευχαριστούν, που μου αρέσουν και κάνουν τις μέρες μου διαφορετικές. Μέσα στην μέρα θα βρω να κάνω κάτι διαφορετικό πέρα από τα συνηθισμένα που κάνουμε όλοι.

Μην προσαρμόζετε την καθημερινότητα σας μόνο όταν συμβεί κάτι δυσάρεστο. Εντάξτε μέσα σε αυτήν και κάτι ευχάριστο. Μια καινούργια ασχολία, μια δραστηριότητα, οτιδήποτε σας γεμίζει και σας ευχαριστεί.

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε μπούχτισα, όμως όταν συνειδητοποιούμε ότι φτάνουμε σε σημεία κορεσμού, μπορούμε να το αλλάξουμε. Σιγά σιγά, έστω κάτι μικρό θα κάνει την διαφορά σε βάθος χρόνου.

Εάν εξετάζετε την κάθε μέρα χωριστά, θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει ημέρα που να μην είναι γεμάτη. Αν τις ενώσετε όμως θα εκπλαγείτε βλέποντας πόσο κενές είναι, είπε ο Τάκιτος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καταλήγουμε μέσα σε μια πολύ γεμάτη μέρα μας, να νιώθουμε ένα κενό. Ας το γεμίσουμε με κάτι που απολαμβάνουμε. Αδράξτε την κάθε μέρα της ζωής σας. Η σημερινή μέρα δεν θα ξαναγυρίσει. Ό,τι έγινε στο χθες, ας μείνει εκεί και να σχεδιάσουμε ένα ωραιότερο και πιο δημιουργικό αύριο.

Όπως είπε και ο Βούδας: «Το πρόβλημα είναι ότι νομίζετε πως έχετε χρόνο». ‘Ότι μπορείτε να κάνετε ή να αλλάξετε σήμερα, μην το αφήνετε για αύριο. Την επόμενη μέρα ας θέσουμε νέους στόχους.

Και να θυμάστε, η ζωή μας είναι μικρή και πολύτιμη.

Μπούχτισα να μπουχτίζω και είπα ας αδράξω την μέρα για αλλαγή. Όλα πήγαν πολύ καλύτερα από όσο περίμενα.

Το ίδιο εύχομαι και για εσάς!

Εις το επανιδείν,

Με αγάπη, maria

Κοινοποιήστε
Μαρία Διαμαντίδη
Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι γενικά ανήσυχο πνεύμα. Παθιάζεται με ό,τι καταπιάνεται και θέλει πάντα να το φέρνει εις πέρας. Δεν συμβιβάζεται με ένα μέτριο αποτέλεσμα. Εκτός από full time μαμά , αυτήν την περίοδο γράφει άρθρα στο Montelaki , στο Workingmama και στο Maxmag. Μότο ζωής που την εκφράζει απόλυτα: Όλα στην ζωή, είναι ένα ρίσκο.