Η ομάδα Κένταυρος (Centaurus Racing Team), αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οποίοι, από το 2009, μελετούν και κατασκευάζουν αγωνιστικά μονοθέσια τύπου Formula, ικανά να διαγωνιστούν στον διεθνή διαγωνισμό μηχανολογίας Formula Student.

Φέτος, λόγω του COVID-19 ο Amphion R, το όχημα που προετοίμαζε η ομάδα το προηγούμενο έτος, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στους αγώνες της Ιταλίας και της Ουγγαρίας όπου ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί.

Η ομάδα ωστόσο ευχαριστεί θερμά και δημοσίως όλους τους χορηγούς που κάθε χρονιά την στηρίζουν και βοηθούν στην επίτευξη του έργου της παρά τις αντιξοότητες.

Με την αμείωτη βοήθεια και υποστήριξή τους έχουν ενισχύσει την υλοποίηση όλων των σχεδίων και την εξέλιξη των projects. Έτσι, παρά την ατυχή έκβαση των εξελίξεων, η ομάδα δεν έμεινε στάσιμη, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και προχώρησε στην έρευνα και το σχεδιασμό του νέου της μονοθεσίου.

Το νέο μονοθέσιο, ο Κριέων, είναι έτοιμο να “έρθει στη ζωή” καθώς έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του και είναι έτοιμο για κατασκευή.

Ο Κριέων αποτελεί μεγάλο βήμα για την ομάδα καθώς θα διαθέτει υβρίδιο σασί: μισό σωληνωτό χωροδικτύωμα και μισό τύπου monocoque, κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα υποστήριξης τεχνολογίας Driverless το κάνουν να ξεχωρίζει ουσιαστικά από όλα τα προηγούμενα μονοθέσια της ομάδας.

Ευχόμαστε οι ατυχίες να τελείωσαν εδώ και το νέο εγχείρημα της ομάδας να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμα πιο μεγαλόπνοα σχέδια! Είμαστε σίγουροι ότι μόνο τέτοια μπορούμε να περιμένουμε από εκείνη, σύμφωνα με το ιστορικό της και το δυναμικό της!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ομάδα και να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω
Facebook: Centaurus Racing Team, Instagram: @centaurus_racing_team, Linkedin: Centaurus Racing Team, καθώς και από την ιστοσελίδα της centaurusracing.gr

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς