Μια 19χρονη Αμερικανίδα παρευρέθηκε με φίλους της σε ένα πάρτι σε ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα δηλώθηκε η εξαφάνιση της στις τοπικές αρχές και μια ημέρα αργότερα βρέθηκε νεκρή στην κατάψυξη της κουζίνας του ξενοδοχείου…

Μια μυστηριώδης υπόθεση που συγκλόνισε την Αμερική και η οικογένεια της άτυχης Kenneka Jenkins ζητά να παραμείνει ανοιχτή και να διερευνηθεί περισσότερο…

_______________________________________

Ένα πάρτι που κατέληξε σε τραγωδία

8 Σεπτεμβρίου 2017

Η 19χρονη Kenneka Jenkins είχε μόλις βρει δουλειά σ’ ένα τοπικό γηροκομείο του Rosemont και είχε πει εκείνη την ημέρα στη μητέρα της πως θα βγει έξω με τρεις φίλες της για να το γιορτάσει. Η νεαρή κοπέλα δανείστηκε το αυτοκίνητο της μητέρας της και, αφού έκαναν μια στάση προκειμένου να αγοράσουν ποτά, έφτασαν στο ξενοδοχείο Growne Plaza, όπου έκανε πάρτι γενεθλίων μία καλή της φίλη.

Η είσοδος της Kenneka στο ξενοδοχείο καταγράφηκε λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα και στη 1:30 ξεκίνησε ένα livestream του πάρτι μέσω facebook, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καλεσμένοι ήταν γύρω στα 30 άτομα και έδειχναν να διασκεδάζουν ανέμελα.

Κατά τις 3:00 η Kenneka με τις φίλες της αποφάσισαν να φύγουν, όταν όμως βγήκαν στον διάδρομο για να πάρουν το ασανσέρ, η Kenneka συνειδητοποιεί πως ξέχασε στο δωμάτιο τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και το κινητό της. Οι τρεις φίλες της πήγαν πίσω στο δωμάτιο να τα πάρουν και η Kenneka έμεινε να τις περιμένει δίπλα στο ασανσέρ.

Όταν όμως οι φίλες της επέστρεψαν, η Kenneka δεν ήταν πια εκεί… Οι φίλες της αρχίζουν να την ψάχνουν στην reception του ξενοδοχείου, σε διάφορους ορόφους, αλλά και στο πάρκινγκ της εισόδου χωρίς όμως να τη βρουν.

Περίπου στις 4:00 το πρωί, οι φίλες αποφάσισαν να ενημερώσουν τη μητέρα της Κenneka για την ξαφνική απουσία της. Πήγαν στο σπίτι της, πήραν την μητέρα της, Tereasa Martin, και επέστρεψαν ξανά στο ξενοδοχείο κατά τις 5:00 π.μ.

H Tereasa αγχωμένη άρχισε να ψάχνει την κόρη της και ζήτησε από τους υπαλλήλους στη reception να ελέγξουν τις κάμερες ασφαλείας. Ο receptionist όμως αρνήθηκε λέγοντας πως πρέπει να έχει ένταλμα από την αστυνομία για να κάνει κάτι τέτοιο.

Την επόμενη μέρα, 9 Σεπτεμβρίου, η Tereasa καλεί την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης της. Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός της συνιστά να μην ανησυχεί και την διαβεβαιώνει πως η κόρη της σίγουρα θα επιστρέψει σπίτι της σε λίγες ώρες. Η επίσημη έρευνα της αστυνομίας θα ξεκινούσε τελικά στις 20:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Το υλικό της κάμερας ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα έδειχνε την Κenneka στις 3:25 π.μ. να περπατάει στους διαδρόμους στο υπόγειο του ξενοδοχείου, σαφώς μεθυσμένη και ζαλισμένη. Στις 3:32 π.μ. βρέθηκε σε μια άδεια κουζίνα.

Στις 00:23 τα χαράματα τις 10ης Σεπτεμβρίου, οι κάμερες κατέγραψαν έναν υπάλληλο να πηγαίνει στην ίδια κουζίνα που εθεάθη η Kennika, να φεύγει βιαστικά και ύστερα να επιστρέφει με έναν αστυνομικό.

Εκεί, μέσα στο ψυγείο της κουζίνας του υπογείου βρέθηκε το άψυχο σώμα της άτυχης 19χρονης, με ανασηκωμένα τα ρούχα της και ένα τραύμα στο δεξί της πόδι.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν αφήνουν “περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις”.

Ατύχημα ή δολοφονία;

Στην αναφορά του θανάτου της ο ιατροδικαστής έγραψε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ατύχημα και προκλήθηκε από υπερθερμία λόγω έκθεσης της στο κρύο. Επίσης, δηλώθηκε πως στο σώμα της βρέθηκε η ουσία Τοpamax, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων, όπως οι ημικρανίες. Ο οικογενειακός γιατρός, που παρακολουθούσε την νεαρή κοπέλα, δήλωσε πως ποτέ δεν της είχε συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο και η μητέρα της υποστήριξε πως ποτέ δεν είχε δει την κόρη της να το παίρνει.

Ο ιατροδικαστής όμως ανέφερε ότι η Kenneka φαινόνταν να είναι χρόνια χρήστης και ότι αυτή η ουσία σε συνδυασμό με την έκθεση στο κρύο, όπως και το αλκοόλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο θάνατό της.

Μετά από λίγο καιρό η υπόθεση μπήκε στο επίκεντρο των social media με πολλούς να έχουν ερωτήματα σχετικά με το θάνατο της, να ζητούν δικαίωση και να υποστηρίζουν πως η αστυνομία βιάστηκε να κλείσει την υπόθεση. Η μητέρα της υποστήριζε πως οι αρχές δεν είχαν χειριστεί σωστά την κατάσταση και πως ο θάνατος της κόρης δεν ήταν ατύχημα.

Πως μια 19χρονη κοπέλα εμφανώς ζαλισμένη κατάφερε να ανοίξει μια βαριά πόρτα ψυγείου; Γιατί δεν μπόρεσε μετά να την ξανανοίξει ώστε να ελευθερωθεί; Γιατί βρέθηκε ημίγυμνη; Γιατί είχε ένα χτύπημα στο πόδι; Γιατί βρέθηκε εκεί εξαρχής αντί να περιμένει τις φίλες της;

Πολλοί άρχισαν να υποστηρίζουν πως κάποιος επιτέθηκε στην νεαρή κοπέλα με σκοπό το εμπόριο οργάνων και την τοποθέτησε στην κατάψυξη μέχρι να την μετακινήσουν για να της αφαιρέσουν τα όργανά της. (Εδώ να σημειώσουμε πως το ξενοδοχείο δήλωσε πως την κουζίνα του υπογείου την είχαν άδεια, γιατί ήθελαν να την ανακαινίσουν τις επόμενες μέρες, ενώ το ψυγείο αυτό το είχαν ενεργό, επειδή χρειαζόντουσαν τον αποθηκευτικό χώρο.)

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στο διαδίκτυο αναρωτιόντουσαν γιατί οι φίλες της άφησαν μόνη της την Kenneka να περιμένει στο διάδρομο, ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης και ζαλάδας. Οι φίλες της λαμβάνοντας όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια, υποστήριξαν πως δεν σταματήσαν λεπτό να την ψάχνουν εκείνο το βράδυ και πως έλειψαν μόνο λίγα λεπτά.

Μια άλλη θεωρία θέλει την Κenneka να περπατάει με τη συνοδεία κάποιου άντρα, που την οδήγησε εκείνος σε αυτό το μέρος και πως τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα είχαν πειραχτεί με σκοπό να καλύψουν αυτόν τον άντρα (δείτε εδώ).

Λόγω της κατάστασης που βρέθηκε το σώμα της θεωρήθηκε επίσης από πολλούς πιθανό ότι η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού, ίσως από κάποιο από τα αγόρια του πάρτι, και ο θάνατός της προέκυψε στη συνέχεια. Αναφέρεται πως ένα από τα αγόρια που ήταν στο πάρτι έβλεπε ερωτικά την Kenneka, αλλά αυτή δεν ένιωθε το ίδιο.

Σύμφωνα με το Black and Missing Foundation, το 36,7% των αγνοουμένων στην Αμερική κάτω των 17 ετών είναι έγχρωμοι. Αυτό το ποσοστό είναι αρκετά τρομακτικό, δεδομένου ότι οι έγχρωμοι αποτελούν μόνο το 13,3% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η υπόθεση της Kenneka Jenkins είναι πραγματικά πολύ στενάχωρη. Μια κοπέλα μόλις 19 χρονών, που ήταν κόρη, αδερφή, φίλη, ξαδέλφη, ανιψιά, εγγονή κάποιου και η ζωή της αφαιρέθηκε τόσο άδικα και απότομα.

Πολλοί, όπως και η οικογένειά της, θεωρούν ακόμα πως η υπόθεση δεν ήταν ατύχημα, παρόλο που δεν έχουν υπάρξει περισσότερα στοιχεία για να στηριχθεί αυτό.

Όλοι μας άλλωστε έχουμε την ανάγκη να βρούμε μια εξήγηση όταν ακούμε νέα παιδιά να χάνονται χωρίς λόγο και με τέτοιο τρόπο.

Εσείς τι νομίζετε; Ήταν απλώς ένα τραγικό ατύχημα ή μια μελετημένη δολοφονία;

Κοινοποιήστε
Μαρία Τόμπρου
Πτυχιούχος με ΒΑ(Ηοns) Film studies από το London South Bank University και MA (Hons) media and creative cultures από το Greenwich University. Ξεκινάω τώρα τα βήματα μου στο χώρο της δημοσιογραφίας και της έρευνας αλλά παρόλα αυτά έχω υπάρξει αρθρογράφος και έχω πάρει συνεντεύξεις για Ελληνικά και ξένα sites/περιοδικά. Έχω ιδιαίτερη αγάπη για την ερευνητική δημοσιογραφία και ότι έχει σχέση με την ανθρώπινη φύση. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βλέπω ταινίες τρόμου και να διαβάζω θεωρίες συνωμοσίας...(guilty pleasure:P)