Η γυναίκα στην πιο ώριμη ηλικία της δεν είναι φοβισμένη, αγχωμένη, μη ποθητή. Είναι γυναίκα η οποία ξέρει ποια είναι, έχει την εμπειρία να υπολογίζει τις καταστάσεις και να πάρει τις καλύτερες επιλογές για αυτή.

Σε αντίθεση με τις αρνητικές αντιλήψεις, οι οποίες εκφέρονται από διάφορους ανθρώπους κατά καιρούς για την ωριμότερη ηλικία, μπορούμε να πούμε πως και για τους άνδρες, αλλά και για τις γυναίκες, είναι τα χρόνια στα οποία αισθάνονται τη μεγαλύτερη πληρότητα.

Η γυναίκα σε αυτή την ηλικία βιώνει τη χαρά της ελεύθερης δέσμευσης. Η κάθε σχέση πια για εκείνη είναι ελευθερία και χαρά. Δεν έχει πια τα άγχη του γάμου, των παιδιών, της αποκατάστασης, όλα αυτά που ταλανίζουν τις γυναίκες των περασμένων δεκαετιών.

Διότι όσο και να γνωρίζει κάποιος πως αυτοί οι κοινωνικοί θεσμοί δεν είναι για αυτόν, όσο και αν διαπιστώνει και η ίδια πως αυτός ο δρόμος δεν είναι για εκείνη, είναι τόσο μεγάλη η δύναμη του κοινωνικού κυττάρου που στο τέλος οι περισσότεροι άνθρωποι υποκύπτουν.

Γιατί σε πιάνει κι εκείνη η αγωνία τύπου «μην πάθω τίποτα που δεν τα έκανα» ή «μην τρελαθεί η μαμά μου και την αφήσω και παραπονεμένη». Δυστυχώς, η κοινωνική δύναμη είναι ισχυρή, ακόμα και αν προσπαθούμε να την αποβάλλουμε από μέσα μας και να χαράξουμε τον δικό μας προσωπικό δρόμο.

Η ωριμότερη γυναίκα δεν έχει όμως πια αυτά τα άγχη. Είναι ελεύθερη, αποδεσμευμένη από τις κοινωνικές επιταγές, γνωρίζει ποια είναι και τι θέλει. Και αυτό της προσδίδει μία ομορφιά, η οποία δε συγκρίνεται με καμίας άλλης.

Η γυναίκα της ώριμης ηλικίας είναι πιο γοητευτική από κάθε άλλη φορά.

Κοινοποιήστε
ΠΗΓΗΜαρία Σκαμπαρδώνη
Docuventa Guests
Φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι που δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της συντακτικής μας ομάδας ή κείμενα άλλων πηγών που συνάδουν με τους σκοπούς της σελίδας μας.