Λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε!
Αυτή η πληροφορία είναι πολύτιμη! ?

Μετά από έρευνα της καθηγήτριας Αλίν Μόρις του πανεπιστημίου του Χαλ στη Βρετανία, αποδείχτηκε ότι τα συστατικά της σοκολάτας μπορούν να καταπραΰνουν τον ξερόβηχα σε μεγαλύτερο βαθμό από το λεμόνι και το μέλι.

Για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα οι Βρετανοί επιστήμονες χώρισαν σε δύο κατηγορίες τους ασθενείς. Στην πρώτη χορήγησαν ένα κοινό φάρμακο για τον βήχα και στην δεύτερη ένα φάρμακο με βάση το κακάο.

Κατά την διαδικασία της έρευνας, οι 163 ασθενείς που δοκίμασαν
τη «συνταγή» της σοκολάτας, συνήλθαν!

Ο στόχος της καθηγήτριας με αυτή την έρευνα ήταν να βρει κάτι που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του, ώστε στην περίπτωση που δεν μπορεί να βγει έξω για να αγοράσει φάρμακα, να καταφέρει να ηρεμήσει τον βήχα.

Το κακάο, λοιπόν, χάρη στη θεοβρωμίνη, αποδείχτηκε πως είναι τόσο ευεργετικό όσο ένα σιρόπι για τον βήχα.

Επίσης, είναι μια ουσία πιο παχύρρευστη από ένα οποιοδήποτε φάρμακο για τον βήχα κι έτσι είναι ικανό να προστατεύσει καλύτερα τα ευαίσθητα τοιχώματα του λαιμού.

Η Βρετανή καθηγήτρια Αλίν Μόρις πιστεύει πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στον βήχα ανά ασθενή και η τόσο μεγάλη ποικιλία των αντιβηχικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι κόλπο των φαρμακοβιομηχανιών για αύξηση της κατανάλωσης και του κέρδους.

Εμείς πάλι, πιστεύουμε πως η φίλη μας η Αλίν αγαπάει την σοκολάτα όσο εμείς και θα έκανε οτιδήποτε για την βάλει όσο μπορεί περισσότερο στην ζωής της!

Σε ευχαριστούμε Αλίν! ?

Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς